"Gümüşler Manastırı & Tyana Su Yolu Bisiklet Etkinliği", Vali Cahit Çelik’in katılımıyla tarihi atmosferde ve doğal güzellikler eşliğinde unutulmaz anlara sahne oldu.

Gq He6P I X U A A Qm B7

Tarihi Gümüşler Manastırı’ndan start alan etkinlik, Tyana Su Kemerleri güzergâhı üzerinden ilerleyerek Bahçeli Roma Havuzu’nda sona erdi. Katılımcılar, antik dönem izlerini taşıyan bu eşsiz rotada doğayla baş başa pedal çevirmenin keyfini yaşadı.

Gq He6 Ye W4 A A V I Y

Etkinliğe Vali Cahit Çelik’in yanı sıra protokol üyeleri, sporcular, çok sayıda vatandaş ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Coşkulu kalabalık, hem sporun hem de kültürel mirasın bir araya geldiği bu özel organizasyonda buluştu. Çocuklara özel olarak planlanan ikinci etapta ise minik bisikletçiler renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik boyunca çocuklar için hazırlanan çeşitli aktiviteler ve kadın kooperatiflerinin stantları da alana ayrı bir canlılık kattı.

Etkinlikte konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, organizasyonun sosyal yönüne dikkat çekerek şunları söyledi: “Kadın kooperatiflerinin katkısıyla ve çocuk etkinlikleriyle zenginleşen bu anlamlı etkinlik, yalnızca spor değil; aynı zamanda toplumsal kaynaşma ve turizm açısından da büyük önem taşıyor. Niğde’nin tarihi ve doğal zenginliklerini tanıtmak adına bu tür organizasyonları desteklemeye devam edeceğiz.”

Katılımcıların büyük memnuniyetle ayrıldığı etkinlik, her yaştan bisiklet tutkununu bir araya getirerek hem sporun hem de kültürün gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

(Samet ÇINAR)

Muhabir: Niğde Haber