Bazı GSM ve internet sağlayıcı firmalardan gelen “Taahhüt Süreniz Doldu” telefonlarına dikkat.
Son haftalarda bazı GSM firmaları ile Telekom adına arama yapan kişiler taahhüt sürelerinin dolduğunu ve yeni kampanyalara geçmeler konusunda vatandaşları ararken süreleri dolmayan müşterileri de ikna ederek çok daha fazla fatura bedelli yeni sözleşme yapma konusunda ikna etmeye çalışıyorlar.
Ekonomik kriz nedeniyle ülke genelinde her üründe olduğu gibi internet ve telefon ücret tarifeleri de anormal oranlarda artırılmaya başlandı. Ortalama olarak yüzde 100 veya daha fazla oranlarda artış yapılan müşteriler alternatif arayışlara girerken 2 veya daha fazla yıl sözleşmesi olanlar geçmiş yıllardaki taahhütleri gereği yapılan anormal zamlardan etkilenmiyor.
Bununla ilgili sözleşmeleri iptal edemeyen veya sözleşmedeki fatura bedellerini istediği gibi artıramayan firmalar yeni yollar aramaya başlarken gazetemize ulaşan bazı vatandaşlar sözleşmeleri olmasına rağmen yeni teklifler için arandıklarını ve sözleşmelerin bittiği konusunda arayanlar tarafından ikna edilmeye çalışıldıklarını anlatarak Niğdelilerin taahhüt süreleri dolmadan yeni sözleşmelere onay vermemelerini istediler.
Yaşadıkları sorunu anlatan vatandaşlar; “Son dönemde ülkemiz genelinde her şeyde olduğu gibi hiçbir kriter ve oran olmadan internet sağlayıcılar veya GSM şirketleri de dillerinin döndüğü kadar zam için tarifelerini yenilemeye başladılar. Buraya kadar her şey ülkemiz gerçekleriyle ölçüşüyor. Çünkü bir denetim veya üst limit olmadığından bu şirketler 15 katı kadar da zam yapma hakkına sahipler. 
Son haftalarda özellikle internet aldığımız firma sürekli olarak taahhüt süremizin dolduğunu ve bizim için ortalama yüzde 100 zamlı yeni ve avantajlı olduğu iddiasıyla yeni bir paket hazırladığını söyleyerek arıyor. 
Bizde kendilerine ısrar ile 2 yıllık sözleşmemizin olduğunu ve daha 1 yılı yeni doldurduğumuzu söylediğimiz zaman telefon yüzümüze kapanıyor. Bunu demeden dinleyip sözleşme tarihini unutmuş veya dikkat etmemiş olsak, tarifemiz durduk yerde avantajmış gibi anlatılarak yüzde 100 zamlandırılacak. Niğdeli hemşerilerimizden sözleşmelerini gözden geçirerek bu tür telefonlar aldıklarında düşünmeden tamam dememelerini istiyoruz. Sözleşmelerinizi ikna edemediklerinden daha avantajlı tarife sunuyor gibi arayarak zam yapıyorlar” uyarısında bulundular. 
(Dahi GEDİK)

Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi

Editör: Niğde Haber