Gençler SEM Türkiye Şampiyonası’nda 59 kilogramda Türkiye Şampiyonu olan Niğdeli milli sporcu Mahmut İnan, milli takım adına Avrupa Şampiyonası kota müsabakalarında ülkemizi temsil etmek üzere Sırbistan’a gidiyor.
Elde ettiği bu önemli başarı sayesinde ay-yıldızlı formayla mücadele etme hakkı kazanan şampiyon sporcu, 11-13 Eylül tarihleri arasında Sırbistan’ın Niş şehrinde düzenlenecek olan kritik turnuvada podyuma çıkacak.
KARİYERİNDEKİ BAŞARI GRAFİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR
Spor hayatında elde ettiği başarıları azim, disiplin, inanç ve düzenli çalışmayla sürdüren Mahmut İnan, geçmiş yıllarda da uluslararası arenada önemli derecelere imza attı. Daha önce kariyerinde Türkiye Şampiyonluğu, Dünya 5.’liği ve Avrupa 5.’liği bulunan başarılı sporcu, yaşadığı tüm tecrübelere rağmen hedeflerinden vazgeçmeden milli takım adına çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu yıl Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmayı ve kürsüye çıkmayı hedefleyen İnan, Sırbistan'daki kota müsabakalarında da favoriler arasında gösteriliyor.
HAFTANIN HER GÜNÜ YOĞUN ANTRENMAN PROGRAMI
Milli takım adına en iyi dereceyi elde etmek isteyen Mahmut İnan, babası ve aynı zamanda antrenörü olan Orhan İnan ile birlikte oldukça yoğun bir çalışma programı uyguluyor. Kota müsabakalarına eksiksiz hazırlanabilmek adına haftada üç gün çift antrenman yapan başarılı sporcu, haftanın diğer günlerinde ise tek antrenman gerçekleştirerek her gün düzenli olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Azmi ve disiplinli çalışmasıyla hedeflerine adım adım ilerleyen Mahmut İnan’ın, Sırbistan’da gerçekleştirilecek olan müsabakalarda ülkemizi ve milli takımımızı en iyi şekilde temsil edeceğine inanılıyor. Emeklerinin karşılığını alarak Avrupa Şampiyonası’nda madalya kürsüsüne çıkmayı hedefleyen Mahmut İnan’a ve milli takım adına Sırbistan'da mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.
(Salih Alptekin)
SPOR
GÜNCEL
YAŞAM
Şampiyon İnan Avrupa Şampiyonası yolunda
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar




