BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ekipleri yurt genelinde, 11-17 Aralık tarihleri arasında araç kurtarıcı ve çekicilere yönelik eş zamanlı özel denetim gerçekleştirdi.
EGM yük araçları denetimiyle ilgili resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada; ‘’Trafik güvenliğinin sağlanması ile araç çekme ve kurtarma hizmetlerinde yer alan araç ve sürücülerinin disiplin altına alınarak suistimal ve usulsüzlüklerin engellenmesi amacıyla 11-17 Aralık tarihleri arasında Araç Kurtarıcı Çekicilerine yönelik olarak ülke genelinde eş zamanlı özel denetim gerçekleştirildi.
14 bin 18 araç sürücü denetlendi.190 aracın yetki belgesinin olmadığı,148 sürücünün mevzuatın öngördüğü Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) veya geçerli psikoteknik değerlendirme raporunun bulunmadığı,67 aracın mevzuatta belirtilen teknik şartlara aykırı olduğu,42 aracın tescil belgesi/plakasının mevzuata aykırı olduğu,94 araçta taşıma kapasitesinin üzerinde araç taşındığı,90 aracın geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasının olmadığı,265 aracın fenni muayenesinin bulunmadığı tespit edildi.70 araç trafikten men edildi.19 sürücünün sürücü belgesi geçici süreyle geri alındı. Toplam 4 bin 613 trafik kural ihlali tespit edildi.
Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz. ”açıklaması yer aldı.
(Emniyet Genel Müdürlüğü)

Editör: Niğde Haber