Doğru Yol Partisi(DYP) Niğde İl Genel Başkanı Zekeriya Özbek, Türkiye’yi yasa boğan Şanlıurfa, Mersin ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan saldırılarla ilgili değerlendirmede bulundu.
DYP Niğde İl Genel Başkanı Zekeriya Özbek, olaylarla ilgili yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, olaylarda hayatını kaybeden öğrenciler için başsağlığı diledi, yaralı öğrencilerin bir an önce sağlığına kavuşması temenni ettiğini belirtti.
Özbek yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Aziz Türk milletine başsağlığı diliyor, hayatını kaybeden öğrenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Bu zor günlerde en büyük sorumluluk eğitim camiamızın omuzlarındadır. Öğretmenlerimizin öğrencilerine daha da yakın olması gereken bir süreçten geçiyoruz. Eğitim, her şartta devam etmeli; çocuklarımız yalnız bırakılmamalıdır.”
DYP’li Özbek, bazı sendikaların protesto çağrılarına da tepki göstererek, öğretmenlerin okullardan uzaklaştırılmasını doğru bulmadığını belirtti: “Bugün birlik olma, çocuklarımızın yanında durma günüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözü bugün her zamankinden daha anlamlıdır. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza sahip çıkmalı; sevgiyle, şefkatle onları sarmalıdır. ”Son olarak, Türkiye’nin bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacağına inandığını vurgulayan Özbek, eğitim camiasına büyük görev düştüğünü ifade etti.
(DYP Niğde)
Özbek’ten okul saldırılarına tepki
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar

