Doğru Yol Partisi Niğde İl Başkanı ve Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (UYD) Başkanı Zekeriya Özbek, İsrail Parlamentosu’nun Filistinli esirlere idam cezası verilmesini öngören kararına sert tepki gösterdi.
Özbek, yaptığı açıklamada Türk milletinin tarih boyunca esirlere şefkat gösterdiğini hatırlatarak, Çanakkale Savaşı’nda yaralı bir İngiliz askerinin Türk askeri tarafından Kızılay çadırına götürülmesini örnek verdi. Bu olayın “insanlık onurumuzun ve merhametimizin sembolü” olduğunu vurguladı.
İsrail Parlamentosu’nun aldığı kararın “insanlık tarihine kara bir leke” olarak geçeceğini belirten Özbek, bunun uluslararası hukuk ve evrensel insan haklarının açık bir ihlali olduğunu söyledi. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO ve tüm uluslararası kurumları bu karara karşı ses yükseltmeye çağırdı.
“Biz, hem siyasi hem de Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı olarak, İsrail Parlamentosu’ndan bu kararı geri çekmesini talep ediyor ve en güçlü şekilde kınıyoruz. Dünya, bu çağa yakışmayan adaletsizliğe karşı sesini yükseltmelidir” ifadelerini kullanan Özbek, adalet ve merhamet çağrısında bulundu.
(DYP Niğde)
Özbek’ten İsrail Parlamento kararına sert tepki
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar



