Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

Niğde’de hizmet veren okul servisleri ve taksici esnafı, yeni yılda  artan maliyetlerden sonra zam istedi. 
Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı okul servisleri ve taksiciler için zam talebini Niğde Belediyesi’ne iletti. Niğde Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, yeni yılla birlikte gelen fiyat artışından etkilenen taksici ve okul servisi esnafının zarar ettiğini söyledi. 
TAKSİMETRELERE ZAM TALEBİ
Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından Niğde Belediyesi’ne gönderilen dilekçede; ‘’İlimiz merkezinde faaliyet gösteren taksici esnaflarımın mevcut almış oldukları taksimetre tarifeleri yetersiz gelmektedir. Akaryakıta çok büyük artış gelmemesine nazaran yedek parçaya, motorlu taşıtlar vergisi, ek vergi, araç bakım onarım giderleri ve durak kira giderlerinin artmasından ve yeni yılda harçlara gelen %60;’a yakın artış nedeniyle mevut tarifenin günün şartlarına göre yeniden aşağıdaki gibi ayarlanmasını saygılarımızla arz teklif ederiz” denildi. 
Belediyeye verilen taksimetre ücret teklifinde açılış ücreti 20 TL’den 30 TL’ye, beher 1 km ücreti 20 TL’den 30 TL’ye, birim zaman (1 dakika) 2 TL’den 3 TL’ye, bekleme 2 TL’den 3 TL’ye, indi bindi (kısa mesafe) 50 TL’den 90’TL’ye yükseltilmesi talep edildi. 
OKUL SERVİSLERİNE ZAM TALEBİ
Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından okul servislerine yönelik zam talebi için Niğde Belediyesi’ne verilen dilekçede ise, “Niğde şoförler Esnaf odamıza kayıtlı okul servisi işletmecilerimizin mevcut tarifeleri günün şartlarına göre yetersiz gelmektedir. Akaryakıta, Bakim onarım, yedek parça, isçilik ve vergi artışları, Motorlu taşıtlar vergisi, Trafik Sigortası gibi maliyetlerinin %50 yakın artmasından dolay yeni okul servis ücretlerinin aşağıdaki gibi çıkartılması saygılarımızla arz ederiz” denildi. 
Belediyeye verilen okul servis ücretleri ise, 0-3 kilometre geliş gidiş 950 TL’den 1.350 TL’ye, 6 kilometre 1 tur geliş gidiş 1.050 TL’den 1.500 TL’ye, 10 kilometre 1 tur gidişgeliş 1.150 TL’den 1.600 TL’ye, 20 kilometre 1 tur geliş gidiş 1.250 TL’den 1.700 TL’ye, 10 kilometre 2 tur geliş gidiş 1.250 TL’den 1.700 TL’ye yükseltilmesi talep edildi. 
Talep edilen fiyatların Niğde Belediyesi Meclis Toplantısında görüşülerek karara bağlanması bekleniyor. 
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber