Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul BAĞI şefliğinde ve Aralarında Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Hasan Yeşilgöz’ün de bulunduğu Yüksek Lisans öğrencileri tarafından organize edilen geleneksel sıra gecesi konserine ev sahipliği yaptı.
Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, yoğun ilgi gördü ve büyük bir katılımla gerçekleşti. Öğrenciler, sıra gecesi kültürünü yaşatmak amacıyla hazırladıkları türkülerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Konserde seslendirilen türküler büyük beğeni topladı.
Sıra gecesi geleneğinin tüm detaylarının yaşatıldığı etkinlikte, katılımcılar için yöresel ikram olan Çiğköfte de sunuldu. Gecede sahne alan öğrenciler, türkülerle birlikte izleyicilere halaylar çektirerek etkinliğe ayrı bir renk kattı. Sıra gecesi, sadece bir müzik dinletisi olmanın ötesinde, aynı zamanda bir kültürel paylaşım platformu olarak da dikkat çekti.
NÖHÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Timur VURAL, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, "Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin kültürel değerlerimizi tanımaları ve yaşatmaları açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizi bu güzel geceyi düzenledikleri için tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi. Ayrıca öğrencilere teşekkür belgelerini takdim etti.
Öğrenciler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gören sıra gecesi konseri, alkışlar eşliğinde sona erdi. Katılımcılar, unutulmaz bir kültürel deneyim yaşamanın mutluluğu ile etkinlikten ayrıldı.
(Salih ALPTEKİN)

‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not

Whatsapp Image 2024 06 03 At 11.53.11

Whatsapp Image 2024 06 03 At 11.53.12 (2)

Editör: Niğde Haber