Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde (NÖHÜ) “Beyne Kuantik Seyehat” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu.
NÖHÜ Tıp Fakültesi'nde akademisyen ve öğrencilere hitap eden Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, birbirinden ilginç ve sıradışı bilimsel bilgilerle bezeli konferansı sonrası. Gazetemiz Niğde Haber’e konuştu.


NİĞDE’YE KARŞI BİR YATKINLIĞIM VE YAKINLIĞIM VAR
Niğde’yi ikinci ziyareti olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın;; ''Niğde'yi birkaç yıl evvel kitap fuarı için ilk defa ziyaret etmiştim. O zaman sayın Rektörüm de buradaydı. Bu ikinci ziyaretimiz. İlk geldiğimde üniversiteyi Rektörümüz sayesinde görme imkânı bulmuştum ve çok beğenmiştim. 1992’de kurulmuş olmasına rağmen epey bir mesafe kat etmiş. Ama şunu söyleyeyim. Tabii Niğde yaklaşık 44 yıl evvel ve daha sonra Niğde milletvekili olan Mahmut Öztürk benim çok yakın dostumdur, bu vesileyle Niğde’ye karşı bir yatkınlığım ve yakınlığım var. Niğde’nin gönlümüzde hoş bir yeri vardır. Burada olmaktan da mutluyum. Rektör bey'le tekrar gördüm ki, güzel binalar olsun, özellikle bu güneş panellerinin yapımında kullanılan daha doğrusu o maddelerin planlaması olsun hele o İslami Bilimler Fakültesi'nin Selçuklu Mimarisinin yapılması, Tıp Fakültesi çok harika, çok beğendim. Mimarlık Fakültesi olsun, Mühendislik Fakültesini dolaşma imkânımız oldu. Merkez kütüphane de fiziki olarak çok muazzam'' dedi.
 


NÖHÜ LOKAL ÜNİVERSİTE OLMAKTAN ZİYADE EVRENSEL BİR ÜNİVERSİTE
Prof. Dr. Aydın NÖHÜ ile ilgili izlenimlerini aktararak; ''Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu dostumuzu İstanbul'dan tanıyoruz. Böyle bir arkadaşımızın şu anda burada yönetici olmasının şans olduğunu kabul etmek lazım. Tabii bu arada Tıp Fakültesinin akademik kadrosunu da tanıma imkanım oldu. Gerçekten öğrenciler çok şanslı. Niğdeliler de şanslı. NÖHÜ tematik bir üniversite, bu havayı sezdim burada. Patates araştırmaları yapılıyor, hele hele bu güneş panelleriyle ilgili olan konu o da, bu da çok önemli yani tematik bir üniversite. Binden fazla yabancı öğrencinin olması NÖHÜ'yü lokal üniversite olmaktan ziyade evrensel bir üniversite yapıyor. Yani her şeyin olduğu bir üniversiteden ziyade bazı alanlarda temayüz etmiş branşların önde olduğu ve araştırma yapılan bir üniversite'' ifadelerine yer verdi.
 

Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi Hem merkezde hem köy ve beldelerde elektrik kesintisi



YÜZ AKI BİR REKTÖRÜMÜZ VAR, SAHİP ÇIKILMASI GEREKİR
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın Rektör Uslu ile ilgili olarak; ''Bugünkü toplantıda akademisyen arkadaşlarımızın genç olması, istikrar vaat etmesi o da beni mutlu etmiştir gerçekten. Onun için hem Niğde'ye hayırlı olsun, hem de tebrik ediyorum yüz akı bir Rektörümüz var, sahip çıkılması gerekir. Dekan bey de sağ olsun bir takım fedakârlıklar yaparak görevi devralmış. Öğrencileri araştırmaya yönlendirmek, burayı bilim eğitiminden ziyade bir bilim merkezi yapılmasıı,  dünyaya açılan bir bilimin kapısı olması bence daha faydalı olacağı kanaatindeyim’’ sözlerine yer verdi.
(Dahi GEDİK/ÖZELHABER)

Editör: Niğde Haber