BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) - GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülüne layık görüldü.
Öztürk ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törende Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
ÖDÜL GETİREN ÇALIŞMALAR
Doğa Bilimleri alanında ödül alan NÖHÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk başta Toroslar olmak üzere ülkemizin dağlık alanlarındaki karst ve buzul jeomorfolojisi ile Türkiye Fiziki Coğrafyası alanlarında araştırmalar yürütmektedir. Özellikle Toros Dağları’nın yüzey karstının, dolin ve polyelerin özellikleri ile bu alanların morfotektonik gelişimlerinin açıklanması konularında önemli katkılar sağlamıştır. Ülkemizin hem tamamı hem de farklı bölgelerini kapsayan çalışmalarıyla Türkiye Fiziki Coğrafyası’nın anlaşılmasına önemli katkılar yaptı.
Öğretim üyesi Öztürk’ün uluslararası indekslerde (SCI, SSCI, AHCI) yayımlanmış 24, ulusal hakemli dergilerde ise yayımlanmış 26 makalesi bulunmaktadır.
REKTÖR USLU’DAN ÖĞRETİM ÜYESİNE TEBRİK
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “Üniversitemizin adının TÜBA-GEBİP Ödülüyle bir kez daha anılmasına katkı sağlayan, aynı zamanda da kariyeri açısından önemli bir başarı elde eden hocamız Doç. Dr. Muhammet Zeynel Öztürk'ü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
ÖDÜL BİZİ MOTİVE EDİYOR
Doç. Dr. Muhammed Zeynel Öztürk yaptığı açıklamada, kendilerine sağladığı akademik imkanlar ve desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkür ederken, ödülün kendisini motive ettiğini ve bilimsel çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceğini ifade etti.
GEBİB Ödülleri Doğa, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında çalışan Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarına, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001’den beri veriliyor.
(Dahi GEDİK)



Editör: Niğde Haber