Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Niğde dahil 39 il için uyarı yapıldı. Bu illerde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına ve yağış beklenirken, Niğde de bu uyarı kapsamında turuncu listede yer aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre önümüzdeki günlerde Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz dışında kalan bölgelerin tamamında yağış etkili olacak. Rüzgârın yurdun büyük bölümünde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur etkili olacak. Rüzgârın, Marmara ve Ege'de kuzeydoğu yönlerden (50-80 km/saat), Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun güneyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden (60-80 km/saat) kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde, Doğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu’nun doğusunda ise güneydoğu yönlerden fırtına yer yer çok kuvvetli (hamlesi 110 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
TURUNCU VE SARI KOD UYARISI YAPILAN İLLER
Öte yandan kuvvetli rüzgâr beklenen, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Bursa, Denizli, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Sivas, Tekirdağ, Karaman ve Yalova için "turuncu", Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde yağışla birlikte azalacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altına düşeceği ancak salı gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber