Dünya genelinden yabancı ve ülke içinden yerli yatırımcıların gözdesi haline gelen Niğde, müthiş zengin arazilerinin yan ısıra yenilenebilir enerji sektörünün ise lideri olması an meselesi!
KAMU- ÖZEL SEKTÖR VE BASIN ÜÇLÜSÜ
Yetkiler 2024 fuarlarında Niğde’nin boy gösterebilmesi ve reklam tanıtımın yapılabilmesi için bugünden ciddi bir çalışma başlatması, bu çalışmaya kamu ve özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesi, basın kanalının da desteklenerek etkili kullanılması gerekiyor. Bu üçlü şehrin geleceğinde büyük bir kapı aralayacak güç birliğini oluşturur.
KENTİMİZ SOLAR’EX’İN GÖZDESİ OLMALI
Dünyanın ‘’Enerji’’ gücünün nabzı ve enerjinin yol haritası 4-6 Nisan 2024’de 16. SolarEX İstanbul’da belirlenecek! Niğde bu fuarda hatırı sayılır bir hazırlık ile fuara damga vurması gereken bir şehir olarak öne çıkıyor. Son yılların enerji yatırımında en değeli coğrafyaya sahip olan Niğde’nin bu ve buna benzer fuarların gözdesi olması çok mümkün.
BASIN VE TANITIM AYAĞI OLDUKÇA ÖNEMLİ
Tanıtım, bir firmanın, kurumun, kuruluşun geliştirdiği, sunduğu, sağladığı, ürettiği ürün ve hizmetlerini, onların özelliklerini, kurumsal kimliğini, neden bu alan olduğunu, üretim biçimini, teknolojisini, ürettiği unsurlara yüklediği duygusal bağlarla birlikte, geniş halk kitlelerine, onların bütün bunları sahiplenmesini, benimsemesini, istemesini sağlayacak şekilde anlatma şekli olduğuna göre ilgili alanın merkezinde yer aldığı gerçeği ortaya çıkıyor!
ADIM ATILMAZ İSE 7 AY ÇABUCAK GEÇEBİLİR!
5 Kıtadan, 125’in üzerinde ülkeden yatırımcıya ev sahipliği yapacak olan Uluslarrarası SolarEX İstanbul Fuarı 2024 yılında 16. kez kapılarını açmaya hazırlanırken Niğde’nin bu fuara tüm gücü ile katılması katma değer e istihdam oluşturma konusunda büyük bir adım olacaktır.
Bunun için ise gerek sponsorlar gerekse sektörün önde gelenlerinin desteğine kamu katkısı sağlandığında, yerel basının desteği ulusal medyanın da etkisi ile birçok yatırımcıyı çevre illere göndermek yerine ilimize davet edebilir. Fuara yaklaşık olarak kalan 7 aylık süre ne kadar uzun gibi gelse de bu tür sektörlerde ön hazırlık süreçleri, yeni teknoloji ve değişken faktörlerde göz önünde bulundurulduğunda süre çabucak geçebilir.
NİĞDE’NİN GÜNEŞİ GELECEK VAAD EDİYOR
Globalde yaşanan enerji ve iklim krizinin tek çıkış noktası; kendini sınırsız tekrarlayan, yenilenebilir ve hammaddeye bağımlı olmayan güneş enerjisi sistemidir. Küresel çapta temiz enerji ve enerji verimliliği tüm dünya ülkelerinin önceliği. Enerjinin verimli ve etkin kullanımı sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen bireylerin ve kitlelerin güneş enerjisini sınırsız kullanmasıyla mümkün. Solar sektörünün dünyaca ünlü 200’ü aşkın firması ve 500’ü aşkın markası her yıl alanlarını büyüterek yer aldıkları SolarEX İstanbul’da uluslararası arenada yeniden bir araya geliyor. Niğde bu Fuarda yatırım yapan ve yapmaya hazırlanan firmaları ile kamu gücü sayesinde kurulan tesislerinde tanırım çalışmaları ile fuarda yer alası oldukça dikkat çekebilir.
GÜNEŞ ENERJİSİ TÜRKİYE’NİN BÜYÜYEN GÜCÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR
Güneş enerjisine yapılan yatırımların petrol üretimine yapılan yatırımları geçtiği günümüzde, küresel temiz enerji alanında yapılan çalışmalar güneş enerjisinin ekonomilerde Niğde gibi değerli illerinde yer alacağı planlamalarda parlayan yıldız olacağını gösteriyor. Sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji alanında güçlü bir konuma sahip olan Türkiye temiz enerji sektöründe her yıl büyümeye devam ediyor.
(Murat ÜMRANLİOĞLU/ÖZEL)

NİĞDE’NİN GÜNEŞİ GELECEK VAADEDİYOR (4)-