6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası iş yeri ve konutları zarar gören ve binaları ağır hasarlı olduğu için boşaltılan Niğdeli depremzedeler ilgisizlikten şikâyet ederek, yetkililere tekrar çağrıda bulunarak talepleri ile birlikte basın açıklaması yaptı.
Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda toplanan Niğdeli depremzedeler basın açıklaması yaptı.

Nigdeli Depremzede Belgin Angı site icin
BİZİ İNSAN YERİNE KOYMUYORLAR VE UMURSAMIYORLAR
Depremzedeler adına konuşan Niğdeli depremzede Belgin Angı açıklamasında; ‘’Biz sekiz ayda toplu iğne kadar bir yol kat edemedik. Sadece kiralarımız ödenmeye başladı, taşınma paramızı ödendi. Evler konusunda hiçbir açıklama ve gelişme yok. Vali Bey'le görüşme talep ediyoruz, kabul edilmiyor, bir sürü bahane uyduruluyor. Vali Bey'in özel kalemi tarafından sayın Belediye Başkanı'yla görüşmek istiyoruz. Gelin görüşelim diyorlar, gidiyoruz bir sürü bahane üretiliyor, kabul edilmiyoruz. Biz Niğdeli depremzedeyiz ve diğer illerde hasar belki bizden daha büyük bizim de hasarımız büyük. Bizde bir can kaybımız yok. Ama 8 aydır bizi ne Vali, ne Belediye Başkanı, ne de Niğde Milletvekilleri insan yerine koymuyor. Bizim ağrımıza giden konu bu. Ben buraya gelmeden 15 dakika önce Sayın AFAD Müdüresi Belgin Hanım aradı ben dedi, 15 gün içinde parasını alamayan arkadaşlarınızın parasını ödeyeceğimizi ve Kasım ayının sonunda da evlerinizin nereye yapılacağını, arsalarını açıklayacağımızı söylemek için sizi aradım dedi. Ben şunu istiyorum. Biz bir şeyler yapmaya uğraştığımız zaman birileri bizi arayıp da şu şöyle olacak demesin. Biz depremzedeyiz, bu çaresizliği yaşıyoruz. Niğde'deki yetkililerin bizi çağırıp sizin sorununuza şu çözümü bulmaya çalışıyoruz ya da bunu yapmaya çalışıyoruz demelerini bekliyoruz Bizi insan yerine koymuyorlar. Umursamıyorlar. Sekiz aydır aynı şeyi çekiyoruz. Lütfen sayın valim, sayın belediye başkanı Sayın Niğde milletvekilleri. Niğde'de 4bin 500 dört bin dört bin beş yüz tane evsiz ve dükkânız kalan insanın olduğunu unutmayın Seçimler öncesinde siz bize nasıl davranırsanız, seçimler esnasında da emin olun bundan sonra biz size aynı davranışları yapacağız. Bu kadar sessiz kalmamız hiçbir şey değil. Üzerinize sanki ölü toprağı serpildi. Ya biz yaşıyoruz. Bizi niye görmüyorsunuz?’’ diye sordu.
BU KADAR VURDUMDUYMAZLIĞI KENDİMİZE SİNDİREMİYORUZ
Angı konuşmasının devamında; ‘’Ev yıkılan bu kadar insan çaresizce çırpınıyor. Her yere vakit buluyorsunuz. Niğdeli depremzedelerle görüşmeye mi vakit bulamıyorsunuz? Tekrar söylüyorum. Sayın Valim, Sayın Belediye başkanım, Sayın Niğde Milletvekilleri özellikle de AK Parti ve MHP Milletvekillerine diyoruz bizi neden görmezden geliyorsunuz? MHP Milletvekili Adıyaman'a görevli gidiyor da niye Niğdeli depremzedeler için bir görev almıyor, bir sorumluluk kabul etmiyor? AK Parti Milletvekiline de sesleniyorum. Sayın Uzkurt Niğde'deki depremzedeleri ne zaman görüp de konuşmaya tenezzül edeceksiniz. Biz Niğde'nin insanlarıyız ama Niğdelilerden bu kadar vurdumduymazlık görmeyi içimize sindiremiyoruz. Yeter artık. Mağdurlar olarak biz bir açıklama istiyoruz. Ne olacak bizim durumumuz? Evleri nereye yapacaksınız? Ne zaman bu insanların hali ne olacak? Daha bu insanları ne kadar süründüreceksiniz? Kesin bir açıklama yapın. Sayın Cumhurbaşkanım Niğdeli yetkililer Niğdeli depremzedelerle ilgilenmiyor, bunu duyun, lütfen bize destek verin. Çaresiziz artık yeter diyoruz, bizi gören olmuyor. Biz artık çare istiyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı lütfen bu işe bir el atın. Biz artık sürünmek istemiyoruz, lütfen. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda ben yardım bekliyoruz. Bizim evlerimiz nereye yapılacak?  Ne zaman temel atılacak? Biz bunların açıklamasını bekliyoruz’’ dedi.
(Dahi GEDİK)