Niğde’de 2025-2026 eğitim öğretim yılı, anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için “Uyum Haftası” ile başladı. İlk kez okulla tanışan minik öğrenciler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte sınıflarına adım atmanın heyecanını yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen uyum programı kapsamında, çocukların okula alışma süreci desteklenirken, sınıf ortamına daha kolay adapte olmaları ve sosyal ilişkiler geliştirmeleri amaçlanıyor. Kent genelindeki okullarda miniklerin heyecanı renkli görüntülere sahne olurken, bazı öğrencilerin sevinç gözyaşları da dikkat çekti.
AİLELER DE SÜRECE DAHİL OLDU
Öğrencilerin yanında yer alan veliler, çocuklarının yeni bir hayata adım attıkları bu özel günlerde duygusal anlar yaşadı. Veliler, uyum haftasının çocukların eğitim hayatlarına sağlıklı bir başlangıç yapmaları açısından son derece önemli olduğunu belirterek, öğretmenlere teşekkür etti.
OYUN TEMELLİ ETKİNLİKLER VE REHBERLİK DESTEĞİ
Uyum haftası süresince öğrenciler için oyun temelli etkinliklerin yanı sıra rehberlik çalışmaları da gerçekleştirilecek. Öğretmenler, öğrencilerin okula karşı olumlu tutum geliştirmeleri için çeşitli etkinliklerle süreci destekleyecek.
(Salih ALPTEKİN)





