Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de 15-18 Ocak haftası "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenlendi.
Karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek olan Dönem Sonu Faaliyet Haftası, resmî ve özel tüm okullarda, "kış şenliği" havasında gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığınca okullara gönderilen faaliyet planı ve etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi. Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek faaliyetlere eşlik etti.

Sevgi Evleri Çocuklarına Ağız ve Diş Sağlığı muayenesi Sevgi Evleri Çocuklarına Ağız ve Diş Sağlığı muayenesi

WhatsApp Image 2024-01-18 at 14.28.36

Sınıfları ziyaret eden İl Müdürü Halil İbrahim Yaşar, uygulanan etkinliklerde öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
4 gün boyunca okullarda; “Yetenek Paylaşım Saati” etkinliği ile yeteneklerini ve ilgi duydukları alanı paylaşmaya yönelik sunum yaptılar. “En Sevdiğini Paylaş”  ve “Yetenek Paylaşım Saati” etkinliklerinin yanı sıra “Bilgi Yarışması ve Kelime Oyunu” ile “Görsel Sanat, Bilim ve Spor Saati” etkinlikleri de düzenlendi.
Hitabet Oyunları ile belirlenen iki hitabet oyunu ile öğrencilerin sınıf içinde hitabetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaparak eğlenmesi amaçlandı.
Sosyal Sorumluluk ve Kitap Okuma Saati ile okul tercihlerine göre farklı sosyal sorumluluk ve kültür faaliyetleri organize edildi.
Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri ile uzman isimler davet edilerek kademelere göre itfaiyeci, polis, doktor gibi çeşitli meslek gruplarından konuşmacılarla eğlenceli, dikkat çekici söyleşiler yapılarak öğrencilerin keyifli vakit geçirmesi amaçlandı.

WhatsApp Image 2024-01-18 at 14.28.36 (1)
Komedi Saati ile sınıflarda fıkraların, hikâyelerin anlatıldığı eğlenceli bir paylaşım saati ile öğrencilerin kaynaşması hedeflendi. Dönem Sonu Gösterileri ile kul bünyesinde aktif olan koro, tiyatro ekibi, şiir grupları gibi organizasyonların, gösterilerinin sergileneceği bir performans saati düzenlendi.
Karne öncesi son gün olan 18 Ocak Perşembe günü ise "Gezi Günü" etkinliği önerildi. Böylece, okul tarafından bir gezi programı ile hafta tamamlanacak ve öğrenciler 19 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek.
(Dahi GEDİK)