Niğde’de geleneksel olarak her yıl kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri, bu yıl 22–28 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Hafta boyunca esnaf ve sanatkârların birlik, dayanışma ve meslek ahlakını yaşatan Ahilik kültürü çeşitli programlarla yaşatılacak.

1B515C53 3Fc8 4735 820B 46Ee33328De4

Kutlamalar, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil’in çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından, Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir makamlarında ziyaret edildi.

NESOB BAŞKANI ALİM YEŞİL’DEN AÇIKLAMA

Etkinliklerin resmi açılışında konuşan NESOB Başkanı Alim Yeşil, Ahilik geleneğinin toplumsal birlikteliği pekiştiren köklü bir kültür olduğunu belirterek, “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Ahilik Kültür ve Esnaf Bayramı kutlamaları bu yıl 22–28 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz,” dedi.

4Df76F41 Cc0D 4399 84Cd 2Be40E1B5557

HAFTA BOYUNCA DOLU DOLU PROGRAM

Etkinlikler kapsamında 24 Eylül Çarşamba günü saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlenecek. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Ardından NESOB Başkanı Alim Yeşil, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Vali Cahit Çelik günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapacak.

1D9F7Ea8 C755 48Bd B838 692268Cf3938

Tören kapsamında ayrıca şed kuşatma töreni, yılın ahisine kaftan giydirilmesi, plaket ve ahi beratlarının takdimi ile geleneksel Ahi Pilavı ve tatlı ikramı yapılacak.

(Salih ALPTEKİN)

KYK Personeli Yurtlarda Kurabiye İkramında Bulundu
KYK Personeli Yurtlarda Kurabiye İkramında Bulundu
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Niğde Haber