Merkez Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilecek olan Niğde Merkez Cami’sinin temel atma töreni, protokol ve hayırsever vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleştirildi.
Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde açılış konuşmasını Niğde Merkez Cami ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Ünal yaptı.
Dernek Başkanı Ünal, “Niğde Merkez Kur'an kursu ve otopark temel atma törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu mutluluğu bizlere yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun’’ dedi.

D S C 0529

BU BÜYÜK ESER İNŞALLAH ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN
Temel atma töreninde konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Böylesine hayırlı bir günde, hayırlı bir iş için sizlerle bir arada olmaktan duygu, mutluluğu dile getirerek sözlerine başlamak istiyorum Gerçekten bugün Niğde'miz için aslında önemli bir gün. İnşallah uzun yıllar da unutulmayacak bir gün. Bugün Niğde'mize büyük bir eser kazandırılıyor. Cumhuriyet dönemimizde belki birçok camimiz yapıldı. Ama şehrin merkezinde ki imam hatip lisesinin yeri olması da ayrı bir önemi var. Meydanımızda adı farklı olmasına rağmen ama meydan olarak biliniyor. Böyle bir meydanda şehrimizin merkez camisinin temel atma töreninde sizlerle bir aradayız. Gerçekten tarih ve ana şahitlik ediyoruz aslında. Bu yapılacak olan camimiz inşallah gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız şehrimizin simgesi olacak bir camimizin Atma törenindeyiz. O yüzden ben bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlara, dernek başkanımıza, dernek yönetim kurulu üyelerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimiz var. Yüce Allah Bakara Suresi 148’inci ayetinde hayırla yarışın diyor. Hayırla yarışanlar var. Bugün aramızda hayırseverlerimiz var. Beton firmalarımız da destek oldular. İnşallah Allah hepinizi hayırda yarışmak adına bizlere de nasip etsin diyelim. Hayırda hep birlikte yarışalım. Ve bu eşsiz eserimizi inşallah Niğde’mize bir an önce kazandıralım Gerçekten hem yeri çok önemli hem de eserimiz çok önemli. 300 araçlık otoparkı var. 2 bin 500 cemaatimizin ibadet edebileceği camimizde kıraathanesi, kütüphanesi ve Kur’an Kursuyla aynı zamanda bu bölgeye de hizmet verecek abdesthanesi, tuvaletleri, lavabolarıyla birlikte gerçekten büyük bir ihtiyacı da karşılamış olacak Bu büyük eser inşallah şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.
D S C 0523
TEMELİNİ ATTIĞIMIZ CAMİ 442’NCİ CAMİ OLACAK
Törende konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik konuşmasında, “İlimizde yapılan camilere baktığımızda 58’i Osmanlı döneminde olmak üzere 64 tane tescilli camimiz var. Toplamda ilimizde 441 cami bulunuyor. Bugün temelini attığımız cami 442’inci Cami olacak. İlimiz merkezinde vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ibadet edecekleri büyük bir cami yoktu. Bu cami de bu ihtiyacı giderecek. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy şöyle diyor, “Bu ezanlar ki Şahadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” inşallah bana da nasip oldu. Temelini atacağımız bu camide bin sene sonra iki bin sene sonrada dünya ebedi olduğu sürece ayakta kalacak. Ben emekleri olan herkese, vatandaşlarımıza, hayırseverlerimize beton firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ama şunun da altını çizmek isterim. Bu sadece dernek başkanı ve dernek yöneticilerinin yapacağı bir iş değil.  Niğde’deki her esnafın, her iş adamının, her bürokratın destek ve katkı vermesi gereken bir yapı. İnşallah benimde hem kişisel olarak hem de idareci olarak, bu ilin valisi olarak katkı sağlayacağım. Yüce Rabbim bizim burada görev yaptığımız süre içerisinde bu yapının bitmesini nasip etsin. Atalarımız şöyle diyor, bir işe başlamak, bitirmenin yarısı demek. İnşallah bir gün başlangıcını yapıyoruz, yarısını bitirdik demektir. İnşallah camimizi en kısa sürede tamamlamış oluruz” İfadelerine yer verdi.
Tören konuşmaları sonrası Niğde İl Müftüsü Osman Ayas tarafından dua edildi.
Tören, Niğde Protokolünün butona basarak Niğde Merkez Cami’sinin temeline ilk harcı vermesiyle sona erdi.
(Dahi GEDİK)