Niğde’de itfaiye ekipleri, 2023 yılı ilk 9 ayında il genelinde meydana gelen başta yangınlar olmak üzere toplam 782 olaya müdahale etti.
Niğde Belediyesinden alınan bilgiler ile verilere göre, yangın, sel ve kaza bölgelerinde zorlu görevler üstlenen itfaiye ekipleri, her ihbarda bir yaşamı kurtarabilme bilinciyle zamanla yarıştı.
Belediye bünyesinde görev yapan itfaiye ekipleri 2023 yılında 9 aylık sürede Niğde’de meydana gelen ev, işyeri, araç, orman, tüp doğalgaz, ot, elektrik, çöp çöplük, lastik, çatı, baca ve diğer tip 427 yangına, trafik, ölümlü sıkışmalı trafik, yaralanmalı trafik, yanma tehlikesi içeren trafik ve trenin karıştığı 135 trafik kazasına, intihara teşebbüs, asansörden kurtarma, parmaktan yüzük çıkarılması, makinadan kurtarma, vücuda cisim saplanması ve hayvan kurtarma içeren 60 kurtarma, cisim düşme tehlikesi, su basması, çatı uçması ve kontrol ve tedbir amaçlı 160 olaya müdahale etti.
Ekiplerin kimi zaman kurtardığı evde mahsur kalan bir çocuk iken, kimi zaman da bir sokak hayvanına şefkat eli uzatarak yaşama tutunmasını sağlaması herkesin takdirini kazandı. İtfaiye Müdürlüğü ayrıca acil durum anında ve sonrasında yapılacaklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler düzenledi.
Kamu kurum ve kuruşlarının yanı sıra okullarda, hastanelerde yapılan eğitimlerde vatandaşlara yangın, yangın çıkış nedenleri, alınacak önlemler, yangın öncesi ve sonrası hareket tarzları, yangın tüpleri kullanımı, yangın çıkan binadaki insanların hareket tarzları nasıl olmalı konularını anlattı.
(Dahi GEDİK/Özel Haber)