Halkçı Liseliler (Halk-Lis) Niğde İl Başkanı Hasan Yılmaz, emeklilerin sorunlarına değindiği ve emekli çocukları için çağrı içeren yazılı basın açıklamasında bulundu.
Halk-Lis Niğde Başkanı Hasan Yılmaz açıklamasında; ‘’03.01.2024 tarihinde açıklanan %64.77’lik yıllık enflasyon oranlarına göre memur ve memur emeklilerine %49.25, SSK ve Bağ-kur emeklilerine ise %37.57 zam yapıldığı, muhalefet kanadın ‘en düşük emekli maaşı asgarİ ücret ile aynı olsun’ önergesini koşarak ret etmeye giden iktidar mensupları tarafınca müjdelendi’’ dedi.
EMEKLİLERİN SORUNLARINI AKTARDI
Yılmaz açıklamasının devamında,”2024 yılına girilmesi ile beraber gıda, temizlik, akaryakıt, sağlık, ulaşım gibi temel ihtiyaçlara gelecek olan zamlarla beraber alım gücü zaten düşük olan emeklimiz maaşı eline geçmeden zamlarla boğuşmaya şimdiden başladı. Emeklilerimiz “Oturduğum evin kirası arttı, kış ayındayız doğalgaz, elektrik, su, telefon faturaları derken zaten elimizde avucumuzda beş kuruşumuz kalmıyor. Pazara çıkıyoruz iki parça öteberi alıp evimizin yolunu tutmak zorundayız. Zaten etin, balığın yüzünü kırk yılda bir görüyoruz. Çok büyük zam yapmışlar gibi bide bunu müjdeliyorlar. Evladım maaşımıza 15 TL zam gelse, bizden 20 TL olarak geri alıyorlar. Kira, gıda bir yana doktora gidiyoruz maaşımızdan emekli olduğumuz halde para kesiliyor. Eczaneye gidiyoruz emekli olduğumuz halde birde ilaç farkı ücreti ödüyoruz. Yaşlılığımda rahat etmek içi yıllarca Bağkur ödedim ama şimdi evime iki ekmek zor götürüyorum.” Diye yakınıyorlar. Tabi ki bununla bitmiyor birde çocuğu okuyan emeklilerimiz var. Bu emeklilerimizde her han gibi bir sağlık sorunu yoksa iş bulup çocuğunu okutmaya çalışıyor. Eğer sağlıkları yerlerinde değilse ya çocukları eğitim hayatını mecburen bırakıp ekmek kavgasına koyuluyor, ya da bir şekilde gelen yardımlarla eğitim hayatını sürdürüp geleceğini kurmaya çabalıyor” sözlerini kullandı.
EMEKLİLERİMİZİN ÇOCUKLARI DAHA DA DERTLİ!
Çevremizde bulunan emekli ailelerin çocukları ile sohbette bulunduğumda; ‘’Okullarımızı şehirlerin dışına taşıdılar. Bizim okula gide bilmemiz için ya servise binmemiz ya da otobüs kullanmamız gerek. Bunlar haricinde okullarımız evden uzak, ders saatlerimizin uzun olmasıyla beraber biz öğrenciler de insan olmamız dolayısıyla gıdaya ihtiyaç duyuyoruz. İmkânı olan çok küçük bir kesim arkadaşımız kantinden alışveriş yaparken bizlerde elimizden geldiğince beslenme çantası hazırlıyor ya da akşama kadar aç duruyoruz. Ailelerimizin maddi durumu belli nasıl babamızdan para isteyelim? Ek kaynak kitaplara maalesef fiyatlarının da sürekli artmasıyla ulaşamıyoruz. ” Şeklinde sitemde bulundular. Halkçı Liseliler Niğde il Başkanlığı olarak çağrımızdır; Başta emeklilerimizin maaşları yeniden göz önüne getirilerek düzenlenmesini bununla beraber sadece emeklilerimizin öğrenci evlatları haricinde eğitim gören bütün genç kardeşlerimize gıda, ulaşım ve benzeri insanca yaşayabileceği düzeyde sağlanmasını talep ediyoruz’’ ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)
 

BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN

Editör: Niğde Haber