Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti Vali Çelik’ten polis memurunun ailesine taziye ziyareti

7-14 Ocak tarihleri arasında anılan ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ çerçevesinde, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek hizmet modellerinden faydalanan ailelere ziyaret gerçekleştirdi.

Müdür Zeybek’ten ‘Beyaz Baston Haftası’ ziyareti 2

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kurumsal sosyal medya hesabı üzerinden ziyaretlerle ilgili ; ‘’Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında İl Müdürümüz Sn. Umut Zeybek ve İl Müdür Yardımcımız Sn. Betül Gül Akçay Bakanlığımız hizmet modellerinden yararlanan ailelerimize ziyarette bulundular. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları her noktada yanlarında bulunmayı, toplumsal bilincimizi ve farkındalığımızı artırmak adına oldukça önemli görüyoruz." Bilgilendirmesi yapıldı.
Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek ise , "Erişilebilirliğin herkes için olduğu farkındalığının gerek bizim toplumumuzda gerekse tüm toplumlarda benimsenmesi ve yaygınlaşması temennisi ile tüm görme engellilerimizin, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını kutluyorum." dedi.

Müdür Zeybek’ten ‘Beyaz Baston Haftası’ ziyareti 3
BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI NEDİR?
Beyaz Baston hareketi, 1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla ve bu hareketin dikkat çekerek farkındalık oluşturmasıyla başlamış, sonrasında Fransa’da 1931 yılından itibaren simge haline gelmiş bir engelli hareketidir. Dünyada da her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7 – 14 Ocak tarihleri “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” olarak kabul edilmektedir.
(İbrahim UGUN)

Editör: Niğde Haber