Toplumun tüm kesimlerinde afet ve acil durumlarda davranış değişikliği oluşturmak amacıyla faaliyet yürüten "Mobil Deprem Simülasyon Aracı" 1-7 Ekim 2023 tarihleri arasında Niğde’de etkinlik gerçekleştiriyor.
Mobil Deprem Simülasyon aracı 2 -5 Ekim tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Meydanında, 6 Ekim günü ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alacak.
AFAD Niğde Müdürlüğü, araç ve faaliyeti hakkındaki bilgilendirmede; ‘’Afetlere dirençli toplum oluşturmak vizyonu çerçevesinde, toplumun afet ve acil durumlar konusundaki farkındalığını ve hazırlıklı olma seviyesini tatmin edici bir düzeye ulaştırmak AFAD Başkanlığının 2019-2023 Stratejik Planı içerisinde yer almaktadır. Bu Stratejik Plan döneminde de vizyona uygun olarak farkındalığı arttırmak ve toplumun tüm kesimlerinde afet ve acil durumlarda davranış değişikliği oluşturmak amacıyla "Mobil Deprem Simülasyon Aracı" 1-7 Ekim 2023 tarihleri arasında Niğde’de görevlendirildi.
Bu kapsamda 02/03/04/05.10.2023 tarihlerinde Merkezde Ömer Halisdemir Meydanında (Grand Hotel yanı) ve 06.10.2023 tarihinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsü içinde, saat 09.00 - 16.00 arasında 1 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce "Mobil Deprem Simülasyon Aracı" ile etkinlik yapılacaktır. Etkinliğin duyurulması ve katılım sağlanması maksadıyla Niğde Belediye Başkanlığı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz resmi yazıyla bilgilendirilmiştir. Uygulama öncesi vatandaşlara dış ekranda devamlı olarak Afet Bilinci videosu izletilmekte sonra TIR'da 6'şar kişilik gruplara yaklaşık 5 dakikalık bir uygulamalı eğitim verilmektedir.
Bu uygulamanın amacı katılımcıların deprem şokunu atlatarak kendilerini ve çevresindekileri olası bir afete hazırlamasına yardımcı olurken; basit önlemler alarak afet riskinin azaltılabileceği bilgisini yaygınlaştırmak, kendimize ve çevremizdekilere afetten sonra yardım edebilmek için hazırlıklı olmak ve deprem anında korunma kültürünün oluşturulmasına katkıda bulunmaktır.” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)
Mobil Deprem Simülasyon Aracı 4
Mobil Deprem Simülasyon Aracı 3
Mobil Deprem Simülasyon Aracı 2