‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not ‘Engelsiz Taksi’ uygulamasına tam not

Niğde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde resim ve el sanatlarının yer aldığı sergi açıldı.
3 gün boyunca ziyarete açık olacak ve 25 standın yer aldığı sergide Halk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el sanatları, giyim, ahşap boyama, hat, resim sanatı gibi birçok eser sergide kalacak.
KOOPERATİFLEŞME ADIMLARINI YÜREKTEN DESTEKLİYORUM
Sergi açılışında konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik; ‘’İçinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılında 24 bin 448 kursiyer, 1110 kursla buluşmuştur. Bu sayının içiresinde 13 bin 653 kadın vatandaşımızın bulunması da şahsımı ayrıca mutlu etmektedir. Tabi bu veriler hayat boyu öğrenmeyle buluşan her yaştan bireyin çabasını yansıtmaktadır. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımızın araştırılması ve yaşatılması için çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda, kültürel mirasımızın yaşatılması ve canlı bir kültür arşivi oluşturulması amacıyla da çaba gösteriyoruz. Halk eğitimi Merkezimizin açtığı kursları sadece beceri öğrenme kapsamında değil bu beceriyi bir mesleğe dönüştürme açısından fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Özellikle kadınlarımızın bu kurslardan edindiği becerileri üretim alanında kullanmalarını dahası bir araya gelmelerini ve kooperatifleşme adımlarını yürekten destekliyorum.” İfadelerine yer verdi.
TÜM ALANLARDA HAYAT BOYU ÖĞRENİYORUZ
Niğde HEM Müdürü Orhan Çetin açılış programında yaptığı konuşmada; ‘’ Öğrenme, hayatımızın bütün alanlarında, talep edenlerin talep ettikleri her yerde ve her yaşta vardır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün “Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkes için eğitim” vizyonunu belediyemiz, okullarımız, sivil toplum örgütlerimiz, diğer kurum ve kuruluşlarımız ve muhtarlarımızla iş birliği içerisinde gerçekleştiriyor, tüm vatandaşlarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmaya, eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya, hayat boyu öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
Halk eğitimi merkezimizde toplumun ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen kurslar 75 farklı alanda 3 bin 746 farklı kurs programı olarak çok büyük bir çeşitlilikle karşımıza çıkmaktadır. Kişisel gelişim alanlarından el sanatlarına, çevre duyarlılığı kazandırmaktan geri dönüşüm uygulamalarına, yabancı dillerden geleneksel sanatlarımıza kadar tüm alanlarda hayat boyu öğreniyoruz. Öğrenirken aynı zamanda milli birlik ve bütünlük içinde iktisadî, sosyal ve kültürel kalkınmayı destekliyor, hızlandırıyor, bizi biz yapan tüm değerleri, kültürümüzü yaşıyor ve yaşatıyoruz. İlimizde yürütülen hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında, bu anlayışın yaygınlaştırılmasında desteğini bizden esirgemeyen Valimiz Sayın Cahit Çelik’e, Saygıdeğer Hanım Efendiye, Belediye Başkanımız Sayın Emrah Özdemir’e, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim Yaşar’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyor; emek veren, çaba gösteren yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, usta öğreticilerimizi, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından, açılış programında halk oyunları gösterisi sunuldu ve protokol üyeleri stantları ziyaret etti.
(Dahi GEDİK)

 

Editör: Niğde Haber