Kooperatif Bilgi Sistemini (KOOPBİS) toplantısı gerçekleştirildi. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Vahap Erol ve konu ile ilgili teknik personellerin Kooperatif Bilgi Sisteminin kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkında kooperatif başkanlarına bilgi verildi.
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü salonunda gerçekleşen toplantıda; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Vahap Erol ve konu ile ilgili teknik personellerin  Kooperatif Bilgi Sisteminin kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkında  kooperatif başkanlarına bilgi verildi.
Kooperatif Bilgi Sistemi KOOPBİS nedir?
Tüm kooperatiflerin, kooperatifçilik hizmetlerine elektronik ortamda erişebildiği ve merkezi veri tabanının yönetildiği sistemdir.
KOOPBİS'le, kooperatiflerin ticaret sicili kayıtları, finansal tabloları, gayrimenkul durumları, yönetim kurulu ve denetçi raporları, genel kurul toplantı evrakları ve ortakların bilgileri kayıt altına alınarak, kooperatifçiliğe ait tüm veriler tek merkezde toplanır.
Kooperatife ve ortaklarıyla ilgili bilgi ve belgelerin KOOPBİS'e eksiksiz biçimde zamanında işlenmesi ve güncelliğinin sağlanmasından kooperatif yönetim kurulu üyeleri sorumludur.
(Dahi GEDİK)
Koopsis Toplantı 3
Koopsis Toplantı 1