Niğde’nin Çamardı Kaymakamlığı bünyesinde görev yapan kurum amirler ve personellere yönelik "Temel İlkyardım Eğitimi" verildi.
Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Birimi İlkyardım Eğitmenleri tarafından 2 gün ve 16 sat süren eğitimde 20 personele ilk yardım eğitimi verildi. İlk yardım eğitmenleri tarafından verilen “Temel İlkyardım Eğitimi” kapsamında; genel ilkyardım bilgileri, hasta -yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilkyardım teknik ve uygulamaları ile hasta, yaralı taşıma teknikleri anlatıldı. Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olan tüm katılımcılar “İlkyardım Sertifikası” almaya hak kazandı.
Ayrıca, Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, kurumsal sosyal medya hesabı üzerinden eğitimlerle ilgili “kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda “İlkyardım Eğitimleri” verilmeye devam etmektedir” bilgisini paylaştı.
(Dahi GEDİK)

Çamardı’da yıllık değerlendirme toplantısı Çamardı’da yıllık değerlendirme toplantısı

Çamardı’da İlk Yardım Eğitimi Verildi 2

Editör: Niğde Haber