Kızamıkta aşı karşıtlığı çocukları ölümcül riskle karşı karşıya bırakıyor
Kızamıkta aşı karşıtlığı çocukları ölümcül riskle karşı karşıya bırakıyor
İçeriği Görüntüle

Gazetemiz köşe yazarlarından ve birçok basılı eserin yazarı Eğitimci Gazi Karabulut, Samsun Türk Ocağı tarafından düzenlenen “Turan Coğrafyasının Hüzünlü Toprakları ve Doğu Türkistan” konulu konferansta konuştu.
Whatsapp Image 2026 03 29 At 18.09.06
Yazar Karabulut, “Yer Kırmızı Gök Siyah” adlı kitabının yazılış sürecini aktarırken, Doğu Türkistan’da yaşanan insani ve hukuki sorunlara dikkat çekti.
Konuşmasında Türk medeniyetinin tarihsel coğrafyasına değinen Karabulut, Çin’in kuzeydoğusundan Avrupa’nın ortalarına uzanan geniş alanda Türk izlerinin varlığına rağmen kültürel kodların pek çok yerde yok edildiğini vurguladı. Doğu Türkistan’da ise Uygur Türklerinin temel insan haklarından mahrum bırakıldığını belirterek, Çin’in politikalarının soykırıma doğru giden uygulamalar içerdiğini ifade etti.Karabulut, “Uygur Türkleri yaşama hakkı, özgürlük ve güvenlik, özel hayata saygı, düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdan hürriyeti gibi temel haklardan tamamen mahrum bırakılmaktadır. Bu politikaların tek amacı, Doğu Türkistan’daki Türk nüfusunu yok etmektir” dedi.
Whatsapp Image 2026 03 29 At 18.09.05 (2)
Türk milletinin hem Türkiye’de hem kadim coğrafyada hem de Doğu Türkistan’da güçlü devlet ve millet bilinciyle mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Karabulut, konferansı “Samsun’dan doğan güneş bir kez daha ‘Tag zor künni tosalmas’ sözünü hakikat kıldı” ifadeleriyle tamamladı.
(Dahi Gedik)

Muhabir: Niğde Haber