Şehit ve Gaziler için aşure ikramı Şehit ve Gaziler için aşure ikramı

Niğde’den de katılımcıların olduğu Türkiye’nin 81 ilinden otobüslerle İstanbul’a akın eden binlerce dernek üyesi, emeklilikte adalet taleplerini İstanbul’dan bir defa daha ifade etti.
Emadder 5
EMADDER mitingi için Niğde’den İstanbul’a giden üyeler ve EMADDER Yönetiminden alınan bilgilere göre, 21 Ocak Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı'nda “8 Eylül 99 sonrası sigortalılar için “Kademeli Emeklilik” temasıyla Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) tarafından düzenlenen miting, yaklaşık 15 bin katılımcı ile gerçekleştirildi.Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Şehitleri Anma sırasında duygusal anlar yaşandı, 2000 sonrası SGK'lılara adil kademeli emeklilik hakkı taleplerini bir kez daha duyurdu. Çoşkulu kalabalık; Hak, hukuk, adalet, “2000 sonrası SGK'lıya adil kademeli emeklilik haktır” “Mezarda emeklilik istemiyoruz” “Bir güne 17 yıl adil mi?” yazılı pankart dövizler, 10x6 Metre büyüklüğünde kocaman bir Türk Bayrağı açtılar. EMADDER Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu, mitingdeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete seslenirken aynı zamanda muhalefet partilerinin de desteklerini devam ettirmelerini istedi.
Emadder 1
Konuşmasında 5 bin gün ile emekli edilen EYT'lilerden çok daha fazla prim gününe sahip oldukları halde uzun yıllar beklemek zorunda olduklarını bu durumun kabul edilemez olduğunu anlatan başkan bir kaç gün sigorta giriş farkı ile 20 yıl beklemek zorunda kalan insanların yaşadığı dramı "Bizler borçlu değiliz alacaklıyız!” dedi. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce mağdurun bir araya geldiği mitinge, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ve Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Melih Güner, Yeniden Refah Partisi Sosyal Politikalar Kurulu üyesi Dr. Ercan Özçelik katılarak destek verdi. Miting çok sayıda ulusal ve yerel medya kuruluşu tarafından takip edildi.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber