Otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı Otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Niğde İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarma Timleri çoklu römork takan sürücülere yönelik denetimlerini artırarak sürücülere trafik güvenliği açısından hayati öneme sahip uyarılarda bulundu.
Trafik jandarma timleri, şeker pancarı sezonunun başladığı bu dönemde kazalara karışan araçların büyük çoğunluğunu traktör ve traktöre bağlı olarak kullanılan tarım araçları römorkların oluşturması nedeniyle denetimlerini artırdı.
Sürücülere; karayoluna çıkan traktörlerin diğer sürücüler tarafından fark edilmesinin önemine işaret eden trafik jandarma timleri, özellikle "reflektör kullanımı, kabin ve rops demiri kullanımı, flaşör lamba kullanımı, çok sayıda römork takılmaması, yük üzerinde insan taşınmaması, yükün römorkun kasa seviyesinin üzerine çıkacak kadar yüklenmemesi” gibi konularda eğitim verildi. Trafik Jandarması traktörlerin ulaşım aracı olarak değil, tarımda yük taşıma amaçlı kullanılmasının kazalarda can kaybını önleyeceğini, reflektörsüz ve ışık donanımı eksik, fazla römorklu traktörün karayolunda seyreden diğer sürücüler için ölümcül kazalara sebep olabileceği bilgisini verdi.
Timler ayrıca sürücülere, traktör arkasına trafik güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde çoklu römork takmanın tehlikeli ve yasak olduğu, fazla römorkun traktörün fren sistemini etkileyerek manevrayı zorlayacağını hatırlattı.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber