Niğde il genelinde emniyet ve jandarma ekiplerince 31 Ağustos ile 6 Eylül 2026 tarihleri arasında yürütülen operasyon ve denetimlerin haftalık bilançosu açıklandı.
Niğde Valiliğinden alınan bilgilere göre, şehrin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yoğun mesaide çok sayıda şüpheli yakalanırken, uyuşturucu maddeler, silahlar ve kaçak ürünler ele geçirildi.
YÜZLERCE ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI
Hafta boyunca meydana gelen asayiş olaylarında il genelinde 265 şahıs hakkında yasal işlem başlatılırken, adli makamlara sevk edilen 7 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çeşitli suçlardan dolayı haklarında arama kararı bulunan 42 şahsın yakalandığı çalışmalarda, suç unsuru olarak 2 adet av tüfeği, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 6 adet tabanca fişeği, 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 2 adet araç plakası, 2 adet bıçak ve suçtan elde edildiği değerlendirilen bin 800 Türk Lirası nakit para ele geçirildi.
UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIĞA BÜYÜK DARBE
Zehir tacirlerine yönelik yürütülen narkotik operasyonları kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheliden 2’si tutuklandı. Operasyonlarda 253 gram kubar esrar, 109,49 gram sentetik kannabinoid, 4,77 gram metamfetamin, 2,51 gram sentetik kannabinoid ham maddesi, 56 adet sentetik ecza, 3 adet uyuşturucu kullanım aparatı, 1 adet cep telefonu, 3 kök kenevir bitkisi ile 2 bin 600 Türk Lirası ve 50 dolar nakit para bulundu. Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında ise yakalanan 3 şüpheliyle birlikte 300 paket bandrolsüz kaçak sigara ve 1 adet sahte 100 dolarlık banknot ele geçirildi. Terörle mücadele operasyonlarında da 1 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonlarında ise yasal düzenlemelere aykırı hareket ettiği belirlenen 9 yabancı uyruklun şahıs hakkında işlem yapılarak Geri Gönderme Merkezine teslim edildiler.
OLAY YERİ İNCELEME 13 OLAYI AYDINLATTI
Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yürüttüğü teknik çalışmalar neticesinde, geçmiş dönemde meydana gelen 3 hırsızlık, 2 ateşli silahla yaralama, 2 silahla tehdit, 2 ateşli silahlar kanununa muhalefet, 1 kasten öldürme, 1 taksirle yaralama, 1 narkotik ve 1 izinsiz kazı olmak üzere toplam 13 olay vücut izlerinden yola çıkılarak tamamen aydınlatıldı. Bu incelemeler doğrultusunda olayların faili olan 12 şahıs kesin olarak tespit edildi.
BİNLERCE ARAÇ DENETLENDİ YÜZLERCESİ MEN EDİLDİ
Trafik ekiplerinin sahada gerçekleştirdiği geniş çaplı uygulama ve denetimlerde toplam 31 bin 708 araç kontrol edildi. Kuralları ihlal ettiği belirlenen 138’i motosiklet olmak üzere toplam bin 923 sürücüye cezai işlem uygulanırken, 15’i motosiklet olmak üzere toplam 147 araç trafikten men edilerek otoparka çekildi. Sivil ekipler ile Kent Güvenliği Yönetim Sistemi kameraları üzerinden yürütülen dijital denetimlerde ise 382 araç incelendi ve ihlali tespit edilen 34’ü motosiklet olmak üzere toplam 379 araç ve sürücüsüne idari para cezası kesildi.
(Niğde Valiliği)
ASAYİŞ
GÜNCEL
SİYASET
EĞİTİM
SPOR
YAŞAM
Jandarma ve Emniyet affetmedi!
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar




