Şehit ve Gaziler için aşure ikramı Şehit ve Gaziler için aşure ikramı

Yurt genelinde havaların iyice soğuması ile birlikte Niğde’de de soğuk hava etkisini göstermeye başlayınca, yakacak için kömüre ve oduna talepte ciddi artış olmaya başladı.
Niğde’de kömür ve odun satışı yapan esnaflar kış ayının temel ihtiyaçlarından olan kömür ve odun için; ‘’Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar yakıt ihtiyacını karşılamak için kömür ve oduna yoğun ilgi göstermeye başladı. Kömürün torbasını 170 liradan, odunun torbasını ise 140 liradan satıyoruz. Yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için gelenlerin çoğu ekonomik kömür talebinde bulunuyor’’ dedi.
Odun ve kömür fiyatları hakkında açıklama yapan bir vatandaş; ‘’Havalar soğuduğu için artık sobayı mecbur yakıyoruz. Ev soğuk oluyor ve çocuklar üşüyor, evde oturulmuyor. Kömür odun fiyatları ise pahalı geliyor ve almakta zorluk çekiyoruz dedi.
Bir torba kömür 170-180 lira oldu. Odun alalım diyoruz odunun da torbası 140-150 lira arasında ve kömür kadar da uzun süreli yanmıyor. Daha kışın başındayız. Bu şekilde kışı nasıl geçireceğiz biz de bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun’’ ifadelerini kullandı. 
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber