Niğde’de “İnsanlık Uyan ve Geri Dön” temalı Art-Quake-17 (Sanat Sarsıntısı-17) uluslararası grup sergisi sanatseverlere kapılarını açacak.

Küratör ressam Safa Büte, son 10 yıldır dünya barışı, çocuk hakları ve “savaşa hayır, sanata evet” temalarıyla Anadolu’nun sesini uluslararası sanat arenasına taşımaya devam ediyor.

11 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 14.00’te Perşembe Pazarı’nda bulunan Niğde Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak. Kosova ve Arnavutluk’tan 9 sanatçı açılışta bizzat hazır bulunacak. Ülkeler arası sanat köprülerini güçlendirmeyi amaçlayan etkinlik, Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu’nun 17. uluslararası faaliyeti olarak kayıtlara geçecek.
Niğde Uluslararası Sanatçılar Derneği ve Niğde Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen sergide, 28 ülkeden 78 sanatçının toplam 96 eseri yer alacak. Sergi 10 gün boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek.
Niğde’nin kültürel yaşamına ve tanıtımına katkı sağlayan sergiye tüm sanatseverler davet edildi.
(Dahi Gedik)
“İnsanlık Uyan ve Geri Dön” Sergisi açılacak (ÖZEL HABER)
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar


