Niğde Halkçı Liseliler (Halk-Lis) Cumhuriyet Meydanı’nda stant açarak, Halk –Lis hakkında bilgi vererek üye olmak isteyenlerin kayıt işlemlerini gerçekleştirdiler.
Halk-Lis Niğde İl Başkanı Hasan Yılmaz düzenledikleri etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Halk -Lis Niğde İl Başkanlığı olarak Üyelik Stant Çalışmamızın 2. Gününü Niğde Belediyesi önünde tamamlamış bulunmaktayız. Bu süre zarfında aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla beraber ailemizi daima büyütmeye devam ediyoruz’’ dedi.
Niğde İl Başkanı Yılmaz ayrıca Halk-Lis’i ve etkinlikle ilgili Peki Halkçı Liseliler Nedir? Amaçları Nelerdir? Halkçı Liseliler Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ilde aktif şekilde yapılandığı Lise teşkilatlanmasıdır. Resmi bir üyelik olmadan parti etkinlik ve çalışmalarının yanı sıra Atatürk ilke ve inkılaplarının, Atatürk’ün biz gençlerden neler beklediğini, geleceği biz gençlerin nasıl şekillendire bileceğini, şanlı Türk tarihini, Cumhuriyet öncesi recimleri, il teşkilatımızca kurduğumuz eğitim sistemiyle beraber haftalık belli günlerde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle genç arkadaşlarımıza milli bilinç ve milli duyguların aktarımlarını gerçekleştiriyoruz. Temel amacımız genç lise kardeşlerimizi 6 ilke doğrultusunda bir araya getirerek Cumhuriyetimize göz dikmiş olan tarikat ve cemiyetlere karşın Kuva-yi Milliyeci bir tavır sergilemektir. Basında ve kamuoyunda Liseli gençlerin sorunlarını, eğitim sistemindeki aksaklıkların ve doğurduğu sonuçları aktarmanın yanında “Halkçı olmak halkın yanında olmak demektir” diyerek halkımızın her türlü sorunlarını duyurmak için liseli genç kardeşlerimizle birleşerek mücadele etmeye devam ediyoruz.
Üye Kayıt İşlemleri ve Başvuruları Nasıl Gerçekleşiyor?
Üye kayıtlarımızı ve başvurularımızı sosyal medya adreslerimiz( instagram: @nigdehalklis51 Facebook: Halkçı Liseliler Niğde, Web Adresimiz: www. halklis51 .blogspot .com) ve belli zamanlarda açtığımız Üye Kayıt Stantlarımızdan alıyoruz. Üye başvuruları elimize ulaştıktan sonra yönetim kurulumuz tarafınca incelenip üye adaylarımızla iletişime geçiyoruz.
Halkçı Liseliler Yeni Bir Kuruluş mu?
Hayır, aksine 2014 yılından itibaren faaliyette bulunan Halkçı Liseliler kuruluşundan bugüne kadar Niğde de varlığını sürdürmekte. Tabiide belli dönemlerde bazı nedenlerden dolayı aksaklığa uğramış olsa da 2022 yılından itibaren başkanlığı devir almamla beraber yerel basında dâhilinde de il ve ilçe teşkilatlarımızla sesimizi en güçlü şekilde çıkarmaya devam ediyoruz.
(Dahi GEDİK)