NİĞDE’YE ‘YAPAY ZEKA’ BÖLÜMÜ KURULACAK NİĞDE’YE ‘YAPAY ZEKA’ BÖLÜMÜ KURULACAK

Niğde Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’ı konuk etti.
Okul Müdürü Ali Koç’un sunumuyla başlayan etkinlikte, öğrencilere mesleki gelişimlerinde mesleklerinde örnek olmuş bürokrat ve eğitimciler ile buluşturmaya devam edileceği duyurularak, okulda her alanda akademik eğitimde başarıyı yakalamak için deneme sınavları yetiştirme kursları ve kariyer günleri adı altında yapılan planlamaların devam edeceği vurgulandı.
Daha sonra kürsüye davet edilen Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan; Ziraat Fakültesi ismi dışında Tarım Teknolojileri alanında açılan ilk fakülte olduklarını söyledi. Tarımsal Genetik Mühendisliği, Bitkisel Üretim Teknolojileri, Hayvansal üretim Teknolojileri, Bio-Sistem Teknolojileri alanlarında sayısal türden yıllık toplamda 33 ülkeden 120 öğrenci aldıklarını, bu öğrencilerin hepsine yurt imkanı verildiğini, Ayhan Şahenk Vakfı tarafından karşılıksız 1500 TL burs verildiğini anlattı. Dekan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ayrıca mezunlarının staj ve iş imkanları konusunda istihdamlarına yardımcıları olduklarını, özel sektörle iletişim konusunda geniş açıklamalarda bulundu. Tarımsal kalkınmanın yaşamın en önemli parçası olduğunu belirten Çalışkan, Dünya nüfusunun 9 milyara dayandığı günümüzde Tarımın en stratejik bir konuma geldiğini söyledi.
ÖĞRENCİLER SORDU, PROF.DR. ÇALIŞKAN YANITLADI
Öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesine davet ederek öğrencilere aydınlatma fırsatı verdiği için okul müdürü Ali Koç’a teşekkür etti. Program sonunda okul müdürü ve öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirildi.
OKUL MÜDÜRÜ KOÇ’TAN TEŞEKKÜR
Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği program sonunda konuşan Okul Müdürü Ali Koç, Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizi hayata ve bir üst öğrenime en iyi şekilde hazırlayabilmek için her meslekten alanında kariyer yapmış uzmanları öğrencilerle buluşturmaya, tecrübelerinden istifade etmeye ve yetişmekte olan gençlerimize rehberlik etmeye devam edeceklerini, ifade ederek davetlerine icabet ederek bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan’a teşekkür etti. Program, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.
(Dahi GEDİK)

Whatsapp Image 2024 03 07 At 09.20.52 (1)

Whatsapp Image 2024 03 07 At 09.20.52