İYİ Parti Niğde Merkez İlçe Başkanlığı 3. Olağan Genel Kurulda mevcut Başkan Selçuk Demir yeniden tek liste halinde başkanlığa seçildi.
Mavi Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Divan üyelerinin seçilmesi ve oylanmasının ardından İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mümin İnan, İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Selçuk Demir gündeme dair konuşma yaptı.
SELÇUK DEMİR: İYİLER HAREKETİ BÜYÜYOR
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Selçuk Demir konuşmasında; ‘Sizlerden aldığımız yeni bir güç, şevk ve heyecanla seçimden sonra geçmişte yaptığımız gibi aralıksız olarak İYİ Parti’nin iktidar olması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret edeceğiz’ dedi ve iyiler hareketinin her geçen gün güçlendiğini söyledi.
İBRAHİM UZUN: GERÇEKLER ORTADA
İYİ parti iktidarının bu ülkeye güzel değer katacağına değinen İl Başkanı İbrahim Uzun; ‘Bugüne kadar güçlü ve zengin bir Türkiye için gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı kalmadı. Artık vakit İYİ’lerin vaktidir. Artık vakit iktidar olma vakti. İYİ Parti iktidara hazırdır. Türk milletinden yetki bekliyor. Ufukta sandık göründü. Sandıkla gelen, sandıkla gider. Sayın Genel Başkanımız, Başbakanlığa hazır, sizlerden yetki bekliyor. 20 yılını tamamlayan bir iktidar, artık giderayak milletinden koptu, insanları hor görmeye başladı. Evine ekmek götüremeyen insanlardan şükretmesini isteyen insanlar var. hayat şartları bu hükümet döneminde çok daha zorlaştı. Vatandaşın durumu içler acısı. Birçok gerçek saklanmaya çalışılıyor fakat artık saklanamayacak ak kadar büyük sorunlar ortada duruyor’ diye konuştu.
İNAN: DEĞİŞİM KAÇINILMAZ
İYİ Parti GİK üyesi Mümin İnan konuşmasında hükümeti eleştirirken, çözüm kapısının İYİ  Parti olduğuna işaret ederek; ‘20 yıllık süre içerisinde iliklerimize kadar ayrımcılığı, iliklerimize kadar partizanlığı, iliklerimize kadar ötekileştirilmeyi hissettik’ diye konuştu.
İnan, açıklamasının devamında; ‘Kongremizin öncelikle İYİ Parti’mize Niğde’mize ve Türk siyasi hayatına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar il yönetimi ve başkanıyla ve genel merkezde uyum içerisinde çalışan bütün İlçe Başkanı kardeşlerimi ve parti üyelerimi saygıyla selamlarken, bu uyumdan ortaya çıkan başarıda payı olan herkese Sayın Genel Başkanım ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Bu memleket bizim diyerek yola çıkan, yarın başıma ne gelir düşüncesini aklının ucundan dahi geçirmeyen ve bugün Türk milletinin umudu olan Meral Akşener, çok büyük takdiri ve alkışı hak ediyor. Baskın ve otoriter bir yönetimle girdiğimiz seçimlerde adaletsiz birçok olayla karşılaştık. Oysaki bir devleti ayakta hadise adalettir. Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerim’de bize ve tüm insanlığa ‘adaletli olun, adaletten ayrılmayın hatta sizin herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin sizi asla ve asla adaletsiz olmaya itmesin’ diye bize emretmektedir. Adalet yeniden tesis edilirken Değişim kaçınılmazdır. Çok yakında hep birlikte refah dolu günleri karşılayacağız. İktidarın yenilgisi artık kaçınılmaz bir gerçektir’  dedi.
(İbrahim UGUN)