Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Uluslararası Medya Koordinatörlüğü 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle, 14-18 Temmuz 2025 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da kapsamlı bir medya programı düzenliyor. 81 ilden 81 gazeteci ile yurt dışından 41 ülkeden davet edilen 120 yabancı basın mensubu, toplamda 200 gazetecinin yer alacağı etkinlikte, Niğde’yi temsilen Niğde Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gülsüm Aytaş yer alacak.

Program kapsamında; şehitlerin hatırası yâd edilirken, bu tarihi zaferin halkın kararlılığıyla yazıldığı yeniden hatırlatılacak. Türkiye’nin darbe girişimi karşısındaki ortak iradesi vurgulanarak, toplumsal dayanışmanın önemi pekiştirilecek. Uluslararası medya temsilcilerine yönelik olarak ise, 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki FETÖ ile mücadelenin tüm yönleriyle aktarılması hedefleniyor. Bu çerçevede yalnızca bir darbe girişiminin değil, aynı zamanda halkın geleceğine sahip çıkma iradesinin nasıl sergilendiği dünya kamuoyuna anlatılacak.

Programın Ankara ayağında; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ve TBMM ziyaretleri yer alacak. İstanbul bölümünde ise Hafıza 15 Temmuz Müzesi, İstanbul Valiliği ziyareti ile çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Etkinlik, geçmişi anarken geleceğe güçlü bir mesaj vermek için önemli bir platform sunacak.

AYTAŞ: “NİĞDE’Yİ TEMSİL ETMEK ONUR VERİCİ”

Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan Gülsüm Aytaş, “Niğde’yi böylesine anlamlı bir programda temsil edecek olmak benim için büyük bir gurur. 15 Temmuz’da gösterilen halk iradesinin hem Türkiye’ye hem de dünyaya doğru anlatılması büyük önem taşıyor. Bu platformda yer almak, sorumluluğumuzu daha da artırıyor,” ifadelerini kullandı.

(Samet ÇINAR)

Muhabir: Niğde Haber