Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezinde Deneyap Atölyeleri tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü, kurum amirleri, Teknoloji ve Sanayi il Müdürlüğü temsilcileri ve gençlik liderlerinin katıldığı Deneyap Teknoloji Atölyeleri tanıtım toplantısı T3 Vakfı İl sorumlusu ve gençlik çalışanı tarafından gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezinde Tanıtım Toplantısı 2

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ NEDİR?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri; Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak amacıyla kurulan, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşan eğitim modeliyle eğitim veren merkezlerdir. Atölyelerde yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 11 farklı program başlığında 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmekte.

Gençlik Merkezinde Tanıtım Toplantısı 3

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNİN AMACI NEDİR?
Deneyap Teknoloji Atölyelerinin temel amacı; ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğu ve tüm Türkiye’de geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğunun inancı ile ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklenmeleri hedeflenmekte.

Gençlik Merkezinde Tanıtım Toplantısı 4

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ NE ZAMAN KURULDU?
Deneyap Teknoloji Atölyeleri; tam bağımsız ve güçlü bir Türkiye için geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla 2017 yılında Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) bünyesinde hayata geçirildi.
T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması yönünde alınan kararla birlikte Deneyap Türkiye projesi başlatıldı.
ATÖLYELERDE EĞİTİM ALMAK İSTEYENLER NASIL KATILABİLİR?
Öğrenci Seçme Sınavı yapılan illerde ikamet eden 4, 5. sınıf öğrencileri; 8, 9. sınıf öğrencileri ve lise hazırlık öğrencileri belirtilen tarihler arasında sınava başvurabilir.
(Dahi GEDİK)