Niğde Valiliği tarafından, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak 26 Şubat – 5 Mart 2026 tarihleri arasında hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği açıklanarak vatandaşlara dikkatli olunması uyarısı yapıldı.
Yapılan değerlendirmelere göre, en düşük sıcaklıkların -4°C’ye kadar gerilemesi bekleniyor. Bu süreçte kar yağışıyla birlikte buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, pus ve sis nedeniyle görüş mesafesinde azalma yaşanabileceği bildirildi.
Valilik, ulaşımda aksamalara yol açabilecek bu durum karşısında vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını, zirai faaliyetlerin sürdüğü alanlarda don riskine karşı önlem almalarını ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin ile uyarılarını takip etmelerini önemle hatırlattı.
(Niğde Valiliği)
Don ve buzlanma uyarısı!
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar



