Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı Niğde’de İş Yurtları Kurumu Satış Mağazası törenle açıldı

Niğde’nin Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde bulunan Bolkar Dağları bölgesinde Meydan Yaylası, Karagöl ve Çinigöl’ü ziyaret edenlerin bilinçsiz davranışları ile bölgenin doğal güzellikleri tehlikeye atmaları doğaseverleri adeta isyan ettirdi.
Birçok endemik bitki türü ve Niğde ile özdeşleşen 'sessiz kurbağa' olarak da bilinen Toros kurbağasına (Rana Holtzi) ile  yılkı atlarına ev sahipliği yapan bölgede kurulan çadırlar, özel turlarla gelenlerin çöp konteynırlarını kullanmasını sosyal medya da doğa sever ve çevreciler paylaşarak tepkilerini gösterdiler.
“NİĞDE’NİN DOĞA HARİKASI ALANI ÇÖPLÜĞE DÖNÜYOR !”
Durumu yerinden paylaşarak, çöpleri toplayan doğaseverler kaleme aldıkları paylaşımlarında,
“Doğanın uyanışına tanıklık etmek doğaseverler olarak herkesi heyecanlandıran bir durum. Bahar’ın gelmesiyle Niğde’nin doğal güzelliklerinde vakit geçirmek, endemik türleri canlı görmek ve buzul göllerinin büyüleyiciliğini hissetmek için gezintiye çıkıyoruz. Yılın bu aylarında daha popüler olmadan bile gittiğimiz ve her gördüğümüzde ayrı heyecanlandığımız Karagöl - Çiniligöl etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bir hafta içerisinde 5 gün boyunca bu bölgede vakit geçirdik. Yağmur, sis, dolu, şimşek, fırtına, güneş ve saire derken bütün doğa olaylarını ekip olarak yaşadık. Hepsinden ayrı ayrı keyif aldık.
“DOĞAYI DİNLEME İMKANIMIZ MAALESEF OLMUYOR”
Bütün bu güzelliklerin dışında popüler olmasından dolayı insanların akın akın ordu gibi gelip bölgede fütursuzca vakit geçirmeleri bizleri çok sinirlendirdi. Sizlere yaşanan bütün durumları aktarmak istiyoruz. Çünkü çok sinirliyiz.6 - 7 otobüs bölgeye gelip kontrol edilemeyecek sayıda bir insan topluluğuyla yürüyüş yapmak doğa yürüyüşleri içerisinde yer alan bir tanım değil ve hiç bir zaman olmayacak.150 kişinin bağırarak iletişim kurduğu, avazı çıktığı kadar bağırıp türkü söylediği bir yerde doğayı dinleme imkanımız maalesef olmuyor. Göle sıfır çadır kurmak, burada vakit geçirmek bölgenin endemik türüne maalesef zarar vermektedir. Bölgede bulunan çöplerin dışarıya dağıldığını gören ve bunu göre göre çöp atan bir zihniyet kendine doğaseverim demesin. Ekip liderlerinin bunları uyarmıyor oluşu ayrı bir durum belirtmek isterim.1 hafta önce geldiğimiz zaman açmış olan ve görünce insanı mutlu eden ters lale ( endemik tür ) ne yazık ki diğer hafta sonu geldiğimizde hem koparılmış hem de üstüne basılarak ezilmiş durumda çok çok az kalmıştı. Bölgede sıkılan silahların haddi hesabı yok. Her defasında da vatandaşlık görevimizi yerine getirerek jandarmayı aradık. Yakın illerden gelen ellerinde poşet ve bıçakla göl etrafında ot toplayan yürüyüş gruplarını da gördük. Uyarmamıza rağmen devam ettiler. Aynı ekipte ekip lideri gözümün içine baka baka izmariti yere attı devam etti. Bu kontrolsüzlük böyle devam ettiği sürece korkarız ki yakında ne kurbağa kalır ne ters lale ne de çayır Çimen !” İfadelerine yer verdiler.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber