Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yaptığı açıklamayla vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Hem kesim sırasında yaşanabilecek yaralanmalara hem de hijyen kurallarına dikkat çeken İnan, bayram süresince sağlık açısından duyarlı davranılması gerektiğini vurguladı.

"KESİMLER EHİL KİŞİLERCE VE UYGUN ALANLARDA YAPILMALI"

Dr. İnan, her yıl Kurban Bayramı’nda ehil olmayan kişiler tarafından yapılan kesimler nedeniyle çok sayıda yaralanma vakasıyla karşılaşıldığını belirterek, "Kurban kesimleri mutlaka bu işi bilen, tecrübeli kişiler tarafından ve belirlenmiş uygun alanlarda yapılmalıdır. Aksi halde hem bireysel yaralanmalar hem de çevre sağlığı açısından ciddi riskler oluşabilir" dedi.

HİJYEN UYARISI: "KENDİNİZİN VE TOPLUMUN SAĞLIĞINI KORUYUN"

Kesim sırasında hijyen kurallarının asla ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizen Dr. İnan, “Kullanılan aletlerin temizliği, eldiven takılması ve kişisel hijyen kurallarına uyulması, hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı açısından son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

ET TÜKETİMİ İÇİN KRONİK HASTALARA UYARI

Bayramda kırmızı et tüketiminin artacağına dikkat çeken Dr. İnan, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli davranması gerektiğini söyledi. “Kolesterol, tansiyon, diyabet ve kalp-damar hastalığı olan vatandaşlarımız et tüketimini ölçülü yapmalı. Ayrıca kurban etinin kesimden hemen sonra değil, dinlendirildikten sonra tüketilmesi sindirim sistemi açısından daha sağlıklı olacaktır” diye konuştu.

"SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR BAYRAM DİLİYORUM"

Açıklamasının sonunda tüm vatandaşlara sağlıklı, huzurlu ve kazasız bir bayram geçirmeleri temennisinde bulunan Dr. Doğan Bahadır İnan, bayramın toplumsal dayanışma ve sağlık açısından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 'Her Gebeye Bir Ebe' uygulaması başladı
Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 'Her Gebeye Bir Ebe' uygulaması başladı
İçeriği Görüntüle

(Samet ÇINAR)

Muhabir: Niğde Haber