BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN BAŞKAN ÖZDEMİR: ÜNİVERSİTEDE İLK TERCİHİNİZ NİĞDE OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yönetimi 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli seçimler için çalışmalarını hızlandırarak seçim takvimine son şeklini verdi. CHP Niğde İl Başkanlığı, aday adayı başvurularının 21 Kasım itibariyle başlayıp 28 Kasım’a kadar kabul edileceğini duyurdu.
BAŞVURULAR İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARINA YAPILACAKTIR
CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal sürecin başlamasıyla ilgili açıklamasında; ‘’Partimizin Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis üyesi ve İl Genel Meclis Üyesi aday adaylığı süreci başlamıştır. Süreç takvime uygun olarak ilerleyecek olup, başvurular il ve ilçe başkanlıklarına yapılacaktır. Sürecin partimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum’’ sözlerine yer verdi.
İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARINDA İZLENECEK SÜREÇ GENELGESİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında toplanan MYK’da aday belirleme süreci ve seçim takvimi netleştirildi. Toplantıda alınan karar doğrultusunda Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek, Gül Çiftçi ve Ensar Aytekin imzasıyla, il ve ilçe başkanlıklarına izlenecek sürece ilişkin bir genelge gönderildi.
ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLIYOR
Genelgeye göre büyükşehir, il, ilçe belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyeliklerine adaylık için başvurular 21 Kasım’da başlayıp, 28 Kasım’da sona erecek. Yasa gereği görevlerinden istifa etmesi gereken kamu görevlileri en son 1 Aralık’ta görevlerinden ayrılmak zorunda.
(Dahi GEDİK)

 

Editör: Niğde Haber