Niğde'nin Bor ilçesinde faaliyet gösteren Bor Şeker Fabrikası halka arz ediliyor. Halka arz için 7 Şubat'ta başlayan talep toplama süreci 9 Şubat'ta sona erecek. 
Gedik Yatırım Menkul Değerler'in liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından halka arz edilen Bor Şeker'in hisse kodu 'BORSK' olarak belirlendi.
Halka arz edilecek hisselerin yüzde 59'u yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 30'u yurt içi kurumsal yatırımcıya, yüzde 10'u yurt dışı kurumsal yatırımcıya ve yüzde 1'i de çalışanlardan ve çiftçilerden oluşan yatırımcılara ayrılırken halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar 850 milyon lira olması bekleniyor.

Bor Şeker Fabri̇kasi (4) 
Bor Şeker, 3 gün boyunca devam eden talep toplama süreciyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Şirketin halka açıklık oranı %29,17 olarak belirlenirken, paylar 26,54 TL sabit fiyatla satışa sunuluyor. Halka arzda payların dağıtımı, belirli kriterlere göre yapılmış durumda. Özellikle, payların dağıtım şekli ve katılım endeksine uygunluk yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.
Bor Şeker Fabri̇kasi (3)
Bor Şeker, Türkiye Şeker Fabrikaları bünyesinde 1983 yılında kuruldu. Niğde’de faaliyet gösteren şirket, 2018’de DSL Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. tarafından özelleştirme kapsamında devralındı. Şirket, 2020 yılında gerçekleştirdiği yatırımlarla bünyesine 40 ton/h buhar kazanını eklerken, pancar yıkama tesisi ise 2023 itibariyle 10.000 ton gün kurulum seviyesine ulaştı. Bor Şeker, 5 il, 10 ilçe ve 53 köydeki pancar üreticisi çiftçilerden temin ettiği hammadde ile toz şeker, küp şeker gibi ürünler üretiyor.
(Haber Merkezi)

Bor Şeker Fabri̇kasi (2)