31 Mart Mahalli İdareler seçimine az bir süre kala muhtarların bir dönemlik görev süresi boyunca devlete maliyeti dudak uçuklattı.
Türkiye 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde şehir, ilçe ve beldelerin belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle ve köylerin ise muhtarları seçilecek. Seçimlere sayılı günler kala seçim yarışı da kızışmaya başladı. Öyle ki muhtarlar arasındaki yarış hepsinden daha hareketli ve heyecan noktada.  Merak eden vatandaşlar için 5 yıl görev yapan bir muhtarın devlete maliyetinin ne kadar olduğunu araştırdık. Beş yıllık görev süresinde asgari ücretin ortalama 20 bin TL olduğunu düşünürsek, 60 aylık görev süresi boyunca bir muhtarın hesabına tam olarak1 milyon 200 bin TL hesabına para geçmiş olacak. 
Niğde merkez, ilçe, belde ve köylerinde ise 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde toplam 238 muhtar seçilecek. Sadece Niğde’de görevli 238 muhtarın  ortalama maaşı 20 bin lira olarak hesap edilirse devlete maliyeti 285 milyon 600 bin liraya denk geliyor. 
(Dahi GEDİK)