Milli Savunma Bakanlığı (MSB) önceki gün akşam yaptığı açıklamada, Kuzey Irak'ta 6 askerimizin şehit olduğunu bildirmiş,bir gün sonra ikinci bir açıklamasında ise şehit sayısının 12'ye yükseldiğini  belirtmişti.
Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ilk olarak 6 askerin şehit olduğunu bildirirken daha sonraki açıklamasında şehit sayısının bir gün içinde 12’ye yükseldiğini belirtti. Şehit haberlerinin ardından Niğdeli vatandaşlar da evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları asarak şehitlerinin yasını tutarken, bir yandan da sosyal medya hesaplarından terörü lanetleyen mesajlar paylaştı.
12 KAHRAMAN ŞEHİDİMİZ
Hain saldırıda şehit olan kahramanlarımızın isimleri lu şekilde:
Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca (Tokat), Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı (Gümüşhane),
Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın (Malatya), Şehit Piyade Teğmen Ramazan Günay (İzmir), Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan (Denizli),
Gazi Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu (Sinop),
Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem (Gaziantep),
Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan (Yozgat), Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz (Çorum), Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (Elâzığ), Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar (Mardin), Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak (Manisa).
24 SAATTE 12 ŞEHİT, 13 YARALI
Bakan Yaşar Güler son açıklamasında; ‘’Dün gece, maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de, Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 6 kahraman evladımız şehit oldu, 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIĞI
Konuşmasında yıl başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 156’ya ulaştığını belirten Güler, “Nitekim dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar terörle mücadelede; yurt içinde ve sınır ötesinde icra ettiğimiz başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vuruldu, artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye artan bir şiddet ve baskı ile aralıksız taarruzî anlayışla devam edecektir” dedi ve Irak ve Suriye’deki terör hedeflerinin Türk pilotları tarafından başarıyla vurulduğunu ifade eden Güler, bundan sonra da kararlılıkla devam edeceklerini ve terörle mücadelede en büyük payın aziz şehitlere ve kahraman gazilere ait olduğunu söyledi.
“KILICINIZ KESKİN, AZMİNİZ VE GAYRETİNİZ DAİM OLSUN”

Konuşmasının sonunda şehitlerin hatıralarına sahip çıkacaklarını vurgulayan Güler, “Onların fedakârlıklarını daima şükran ve minnetle yâd edeceğiz. Bu vesileyle Pençe ve Pençe-Kilit Harekâtı bölgelerinde şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı evlatlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Siz değerli silah ve mesai arkadaşlarıma da hayırlı başarılı görevler diliyorum. Kılıcınız keskin, azminiz ve gayretiniz daim olsun. Kalın sağlıcakla” ifadelerini kullandı.
SİSLİ HAVAYI FIRSAT BİLDİLER
Teröristler bölgedeki yoğun sağanak sonrasında çöken sisi fırsat bilerek üç ayrı noktadan üs bölgesine saldırdı. Görüş mesafesinin 1 metreye düştüğü bölgede İHA, SİHA ve helikopterlerin gece görüş cihazları çalışamayınca görüntü de alınamadı. Saldırıda altı asker şehit oldu, bir Mehmetçik de yaralandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ŞEHİT ASKERLER İÇİN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 6 asker için taziye mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir” dedi.
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 6 askerin şehit olmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit olan askerler için taziyelerini ileterek, "Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet, makamları ali olsun" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde terör yapılanmasına müsaade edilmeyeceğini belirterek, "Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin” ifadelerine yer verdi.
NİĞDE VALİSİ ÇELİK: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Niğde Valisi Cahit Çelik gerçekleşen hain saldırının ardından bir açıklama yaparak: “Pençe-kilit Harekatında üs bölgelerine sızmaya çalışan hain teröristler ile girilen çatışmada şehit olan Kahraman Askerlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum dedi.
NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından ise yaşanan hain saldırının hemen ardından sosyal medya sayfalarına Türk Bayrağı koyarak üzerine ise; “CİĞERİMİZ YANIYOR” notu düşüldü.
BAŞKAN ÖZDEMİR: RABBİM CENNETİNDE BULUŞTURSUN
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı ilk açıklamada şu sözlere yer verdi: “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn. Irak’ın Kuzeyinde şehit düşen aslanlarımıza rahmet diliyorum… Rabbim Peygamber Efendimize (S.A.V.) komşu eylesin…Başımız sağolsun…”

Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

Özdemir’in ikinci paylaşımında ise; “6 yiğidimiz daha Şehit.  Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışma sonucu şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet; aileleri, yakınları ve milletimize başsağlığı diliyorum… Rabbim cennetinde buluştursun… Başımız sağ olsun …” ifadeleri yer aldı.
“ŞEHİT OLURSAM” DİYEREK KOMUTANINA GÖNDERDİĞİ GÖRÜNTÜ DUYGULANDIRDI
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın şehit olmadan önce komutanına gönderdiği görüntü duygulandırdı.
Dün, Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (22) şehit düştü. Şehidin, Güney Kent Mahallesi’nde ikamet eden ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından verildi. Ailenin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatıldı. Öte yandan, Şehit Kemal Aslan’ın hain saldırıda hayatını kaybetmeden önce çektiği video ortaya çıktı.
Görüntüde, şehit Aslan’ın “Komutanım şehit olursam bu videom sizde kalsın, saygılar” ifadeleri yer aldı. Şehidin son görüntüsü izleyenleri duygulandırdı.
"OĞLUM ŞEHİT OLDU NE MUTLU BANA"
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın babası Mehmet Aslan'ın paylaşımı duygulandırdı. Şehit babası, "Oğlum şehit oldu ne mutlu bana" ifadelerine yer verdi.
Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Er Kemal Aslan (22) şehit düştü. Şehit haberinin baba ocağına bildirilmesinin ardından şehit babası Mehmet Aslan, sosyal medya üzerinden oğlunun da aralarında olduğu 6 şehidin ismini paylaşarak, "Oğlum şehit oldu ne mutlu bana" ifadelerini kullandı. Paylaşım görenleri duygulandırdı.
TBMM’DE DÖRT PARTİ GRUBUNDAN ORTAK BİLDİRİ
TBMM’de dört siyasi parti grubu ortak bildiri yayımlayarak terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.
TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Dört parti grubunun yayınladığı bildiriyi Grup Başkanvekilleri ayrı ayrı okudu. Bildiriyi AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Musavat Dervişoğlu ve Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin imzaladı. Bildiride şunlar kaydedildi: “Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, altında imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleri ile tavizsiz mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.”
CHP adına açıklama
Daha sonra TBMM Başkanvekili Celal Adan, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a söz verdi. CHP Grup Başkanvekili Başarır, 22 ve 23 Aralık gecelerinin Türkiye için büyük bir acı olduğunu belirterek, şehitlerden Enes Budak'ın Özgür Özel’in manevi kardeşi olduğunu ifade etti. Başarır, şunları ifade etti: “Ülkemiz 22 ve 23 Aralık geçekleri gelen haberlerle sarsılmıştır. 12 vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu menfur saldırıyı planlayanlar, azmettiren, gerçekleştiren teröristler amacına ulaşamayacaktır. Terörü, terör örgütünü ve insanlık dışı yöntemleri lanetliyoruz. Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu endişe kaynağımızdır."
BAKAN GÜLER, ŞIRNAK’TA TEDAVİ GÖREN YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pençe-Kilit şehitleri için düzenlenen törenin ardından Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri hastanede ziyaret etti.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi, Pençe-Kilit şehitleri için düzenlenen törenin ardından Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri hastanede ziyaret etti. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde yaralanan Mehmetçiklerin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Güler, yaralı askerlerle yakından ilgilenerek acil şifalar diledi.
ŞEHİTLER TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından üs bölgesine yapılan saldırı sonucu çıkan çatışmada şehit olan askerler, 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını bildirmişti.  Şehitler Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem Gaziantep’e, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan Yozgat’a, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz Çorum’a, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak Ağrı’ya, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan Elazığ’a ve Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar memleketi Mardin’e 23. Piyade Tümen Komutanlığında yapılan törenle gönderildi.
Tören’e Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum amirleri, STK temsilcileri, asker, polis ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ŞEHİTLERE YÖNELİK PAYLAŞIM YAPANLAR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan paylaşımda, ‘Ekşi Sözlük’ isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşım yapanlar hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtildi.
NİĞDE TÖRÖRÜ LANETLEDİ
Hain Saldırının olduğu andan itibaren Niğde halkı sosyal medya hesaplarından terörü lanetleyen paylaşımlarından yaparken evlerinin balkon ve pencerelerine ise Türk bayrakları astılar. Bazı STK’lar ise terörü lanetleyen bildirimler yayınlar iken kınamaların devam edeceği belirtildi.
(İHA) (MSB) (İbrahim UGUN)

Editör: Niğde Haber