Sivas'ta 'Sahte Rapor' oyunu polise takıldı Sivas'ta 'Sahte Rapor' oyunu polise takıldı

Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş şube ekipleri 1-15 Şubat tarihleri arasında yaptığı çalışmalarda 155 şüpheliyi gözaltına aldı.
Asayiş şube ekipleri Şubat ayının ilk 15 gününde yürüttüğü çalışmalarda; 29 kasten yaralama,18 tehdit,12 taksirle yaralama,7 güveni kötüye kullanma,6 mala zarar verme,5 hakaret,4 evden hırsızlık,4 nitelikli dolandırıcılık,3 kişilerin huzur ve sükûnunu bozma,3 açıktan hırsızlık,3 yağma(Gasp),2 şantaj,1 özel hayatın gizliliğinin ihlali,1 işyerinden hırsızlık ve 1 Banka ve Kredi Kartlarının kötüye kullanılması olayları aydınlatıldı.
Olaylarla ilgili toplam 155 Şüpheli şahıs yakalanırken, 31 şüpheli mahkemeye sevk edildi. Bunlardan 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ayrıca haklarında yakalama emri bulunan 46 şahıstan 30’u adli mercilere sevk edildi, bu şahıslardan 16’sı tutuklanarak ceza evine teslim edildi. Ekipler tarafından yapılan umuma açık işyerleri denetiminde 7 işyeri denetlendi, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapıldı. Ekipler Amirliği tarafından yapılan çalışmalar sonucu ise; 2 bin 114 şahsın GBT kaydı sorgulandı,6 aranan şahıs yakalandı ve kayıp olarak aranan 2 şahıs bulundu.
Niğde Emniyet Müdürlüğü’nden çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada; “İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbirlerimiz ve meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir” İfadelerine yer verildi.
(Dahi GEDİK)