11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 asrın felaketi depremlerinde Niğde’de evleri zarar gören vatandaşlar taleplerini içeren bir basın açıklaması yaparak, kanuni haklarını talep ettiklerini, eğer haklarımız teslim edilmez ise Belediye merdivenlerinde oturacaklarını ifade etti.
Geçtiğimiz gün Niğde Ömer Halisdemir Meydanında toplanan bir grup Niğdeli depremzede basın açıklaması gerçekleştirdi.
D S C 0102

MİLLETVEKİLLERİNİN ÇARESİZLİĞİMİZE ÇÖZÜM BULMASINI BEKLİYORUZ
Biz Niğdeli depremzedeler olarak 1 yıl 18 gündür hiç kimseye sesimizi duyuramadık diyerek depremzedeler adına açıklama yapan Belgin Angı, “Sayın belediye başkanı ayın sekizinde yaptığı toplantıda kaş sayısını artıracağını bizi çevre ve şehircilik bakanlığıyla on, on beş gün içinde görüştüreceğini söyledi. Böyle bir şey çıkmadı. Belediyedeki yetkililere sorduğumuz zaman da kesinlikle bakanın Niğde'ye gelme düşüncesi yok deniliyor. Bizimle neden dalga geçiliyor? Biz depremzedeyiz, kanuni haklarımızı istiyoruz Seçimlerden önce Sayın Belediye Başkanı'nın katsayısının arttırıldığını açıklamasını istiyoruz. Ya değilse iki güne bir gelip belediyenin merdivenlerine oturup haklarımız verilene kadar kalkmayacağız. Gerekirse sabahlayacağız. Biz halklarımızı istiyoruz sözleri tutsunlar. Biz de resmen dalga geçiyorlar. Seçim geldi. Seçimden önce ne yapmaları gerekiyorsa yapsınlar artık. Sayın belediye başkanına sesleniyorum. Sayın Cumali İnce sizinle görüşmek istiyoruz. Depremzedeler olarak size sesleniyorum. Sayın sesleniyorum. Bir Niğdeli milletvekilleri olarak Niğdeli depremzedelere destek vermek bu kadar mı zor? Sizlerin desteğini bekliyoruz. Ondan sonra diyorsunuz ki bize söylenen olmadı. Her basın açıklamasında ben sizlere sesleniyorum. Ama sizler bizleri insan yerine koymuyorsunuz. En kısa sürede depremzedelerle bir araya gelmenizi bekliyoruz. Sayın Belediye Başkanı seçimden önce arttırılan kat sayısında açıklamanızı istiyoruz. Bunu yapmazsanız her gün gelip belediyenin merdivenlerine oturacağız sabahlayacağız. Bunu unutmayın. Biz artık bıktık, çaresiziz. Siz keyfinizde, zevkinize, gezinirken biz sürünüyoruz. Bunu herkese söylüyorum. Hiçbir siyasi amaç gütmüyoruz. Kimseyle bir sorunumuz yok. Ama seçilmiş milletvekillerinin çaresizliğimize çözüm bulmasını bekliyoruz’’ dedi.
NİĞDELİLERE SİTEM
Belgin Angı açıklamasının son kısmında Niğdeli hemşerilerine seslenerek; ‘’Sayın Niğdeliler bugün depremi biz yaşadık. Biz çaresiziz. Yarın belki siz de yaşayacaksınız. Bugün seyre bakıyorsunuz ama yarın siz yaşarsanız sizin yaptığınızı biz size yapmayacağız. Sayın belediye başkanı Emrah Özdemir en kısa sürede arttıracağınız katsayısını bildirmenizi istiyoruz. Seçimden önce yine söylüyorum. Belediyenin merdivenlerine oturup sabaha kadar kalkmayacağız. Ya, bu açıklamayı yapacaksınız ya da yapacaksınız.  Başka çareniz yok.Bu insanlara bu kadar kötülük etmeye hakkınız yok.” İfadeleriyle basın açıklamasını tamamladı.

D S C 0107

BELEDİYE’YE KADAR YÜRÜDÜLER
Basın açıklamasının ardından Niğde belediyesine yürüyerek giden depremzedeler, Belediye’de  danışma masasına Belediye Başkanı Emrah Özdemir ile görüşme taleplerini ilettiler. Başkan Özdemir’in makamında olmadığını belirten Belediye çalışanları depremzedelerin görüşme taleplerini Başkan Özdemir’e ileteceklerini söyleyerek, Angı ve birkaç depremzedenin daha iletişim bilgilerini aldı.
(Dahi GEDİK)

D S C 0108