DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi DİKKAT! Bu alan “Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edildi

Niğde’de bugünlerde köy, kasabalarında ve ilçelerde sahte göç konusu gündeme damga vururken, birçok yerleşim yerinin nüfusu seçim nedeniyle artışta.
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerinde vatandaşlar sandığa gidecek. Yapılacak seçimde Belediye Başkanı, Belediye encümeni, il genel meclisi üyeleri ve mahalle muhtarları seçilecek. Köylerde ise vatandaşlar sadece İl genel Meclis üyesi ve muhtarlık için oy kullanımı yapacak. Köy ve kasabalarda bugünlerde aday adayları ile muhtar adayları arasında büyük hararet hakım. Adaylar seçimin galibi olabilmek adına her türlü yolu denerken, bunlardan biri de yasal olmayan adres değişiklikleri ön plana çıkıyor.
Niğde’nin neredeyse tüm ilçelerinde yasal olmayan bu işlemlerin yapıldığı öne sürülürken, yetkililerden bu duruma çözüm bulunması isteniyor. Özellikle mevcut muhtarların aylar öncesinden köye oy için nüfus kaydırdığı ileri sürülüyor. Şimdilerde konuyla ilgili gözler İl Nüfus Müdürlüklerinde. Tespit edilenlerin cezasının ağır olacağı öğrenildi.
(İbrahim UGUN)

Editör: Niğde Haber