Niğde ili Güllüce köyü yardımlaşma derneği İstanbul Bağcılar ilçesinde Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 9 asker ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Niğde için sağanak yağış uyarısı! Niğde için sağanak yağış uyarısı!

WhatsApp Image 2024-01-14 at 12.12.36
İstanbul Bağcılar İnci sosyal salonunda yapılan mevlid-i Şerif programına Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Niğde dernekleri federasyonu genel başkanı Av.Tuğrul Urhan, siyasi parti temsilcileri, Güllüce köyü yardımlaşma derneği başkanı Mithat Kılıç, dernek başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve Mevlid-i Şerif okundu.
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir; ‘’Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir şekilde mücadele eden terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele eden Milli Savunma Bakanlığımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna kadar yanında ve destekçisiyiz. Acımız kadar öfkemiz de büyüktür dedi.
Pençe Kilit harekatı sırasında şehit edilen askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken tüm ülkemize baş sağlığı diliyorum.Bu yolun şehitlik yolu olduğunu söyleyerek gözünü kırpmadan vatan savunmasına koşan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin dökülen her damla kanının hesabı sorulmalıdır ve sorulacağına inancımız tamdır’’ şeklinde konuştu.
WhatsApp Image 2024-01-14 at 12.12.35
İstanbul'da bulunan Niğde ili Güllüce köyü yardımlaşma derneği başkanı Mithat Kılıç, Pençe Kilit Harekâtı üst  bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 9 askerimizin içinde yer alan hemşerimiz Niğdeli Piyade sözleşmeli Er Kemal Batur Himmetli Köyünde öğle namazına müteakip kılınan  cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi ve yaşanan terör saldırılarını her kimden gelirse gelsin lanetliyoruz ifade ederek, "Şehitlerimiz bizim için çok değerlidir. Onlar canlarını bu vatan için feda ettiler. Onlara ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaşanan terör saldırılarını en yüksek sesle lanetliyoruz ve terör örgütleri ile mücadelede eden kahraman Askerlerimiz, tüm Türk milletinin ve Güllüce köyü yardımlaşma derneği olarak şehit ailelerimizin emrindeyiz" dedi. Program, mevlit okunması ve duaların edilmesinin ardından şehit ve gazilerin yakınlarına yemek ikramıyla son buldu. Türkiye'nin birlik ve güvenliği için canlarını feda eden şehitlerimizin anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlik, katılımcılar arasında bir daha birlik ve beraberlik oluşturdu.
(İbrahim UGUN)

Editör: Niğde Haber