Niğde Acar Seyahat & Büşra turizm 2024 yılı organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek toplam  350 kişinin yer aldığı grubun son kafilesi olan 75 kişiye seminer verdi. 

WhatsApp Image 2024-01-07 at 11.38.21

Niğde'de 12 yıldan bu yana hac umre organizasyonu yapan Acar Seyahat yetkilileri tarafından Şahiali mahallesi merkez yerleşke konferans salonunda  bilgilendirme semineri yapıldı. Ocak ayı içerisinde toplam 350 kişinin kutsal topraklara gidileceği kafilenin 75 kişilik grubun umre ibadetini yerine getirmek üzere gerçekleştirilen seminere  Acar Seyahat hac umre görevlileri Mehmet Yılmaz ve Ramazan Özmen ile birlikte çok sayıda kutsal topraklara gidenlerin yakınları katılırken, seminerde duygulu anlar yaşandı.

WhatsApp Image 2024-01-07 at 11.38.22

Vatandaşların umre ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde, usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri, umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilmeleri amacıyla düzenlenen seminerde umrecilere çeşitli konularda bilgiler verildi. Seminerlerin önemine değinen Acar Seyahat görevlisi  Ramazan Özmen; ‘’Umre öncesi eğitimlere büyük önem veriyoruz. Biz de gittiğimiz zamanlarda bunu görüyor ve müşahede ediyoruz. Yani eğitim verilenlerle, eğitim almayanlar arasında büyük farkların olduğunu  görünüyoruz. Bu eğitimler sayesinde inşallah Ocak ayı içerisinde toplam 350 umrecimizi kutsal topraklara göndereceğiz. Bugün burada kardeşlerimize eğitim verdik, katılım iyiydi ve iyi bir program oldu.

WhatsApp Image 2024-01-07 at 11.38.21 (1)

Müdür Van’dan gazetemize ziyaret Müdür Van’dan gazetemize ziyaret



Acar Seyahat hac ve umre görevlisi Mehmet Yılmaz ise, geçen hafta 93 kişilik grubuyla umre ibadeti  gerçekleştirdiklerini ve hemen aynı gün yeni bir grub 88 kardeşimizi umreye uğurladık ve şu an oradalar. 20 Ocak yani 15 tatilde umreye gidecek olan kardeşlerimize konferans salonumuzda hocalarımızla birlikte bu kafileye umre ibadetinin nasıl yapılması gerektiğini, orada dikkat etmemiz gereken hususları kısaca uygulamalı olarak hamdolsun gösterdik. Çok istifadeli bir program oldu. Allah'ım gidip gelmeyi ve gitmek istiyen kardeşlerimize nasip etsin diye konuştu.
Öte yandan konferans salonunda umre ibadetini yerine getirmek için hazırlanan vatandaşlar düzenlenen seminerden memnun olduklarını, seminer öncesi birçok bilgiyi elde ettiklerini belirtti. Türkiye Gazetesi temsilcisi Hüseyin Gökdemir'in de umre ibadetini yerine getirmek için Mekke ve Medine'dye gideceği ve yapılan ibadetlerin görüntü ve haberlerini yayınlayacağı öğrenildi.
(Dahi GEDİK)