İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik dün 41 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini ve 135 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Niğde’de Jandarmadan Silah Operasyonu: 1 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı
Niğde’de Jandarmadan Silah Operasyonu: 1 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı
İçeriği Görüntüle

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, il emniyet müdürlükleri KOM şube müdürlüklerince operasyonların gerçekleştirildiğini belirtti.

Adana, Erzincan ve Van merkezli 41 ilde düzenlenen operasyonlarda 95 ruhsatsız tabanca, 3 bin 116 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 31 ruhsatsız av tüfeği, 2 el bombası ve 19 bin 467 silah parçasının ele geçirildiği bildirildi.

Yerlikaya, şüphelilerin yakalanarak ruhsatsız silahlarla işlenebilecek suçların önlendiğini, huzuru bozan çeteler ve organize suç örgütlerine silah temininin engellendiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında şunları kaydetti:
“Silah ve mühimmat kaçakçılığıyla mücadelemiz, yalnızca yasa dışı silah ticaretini değil, bu silahlarla işlenebilecek her türlü suçu da engellemeye yöneliktir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

(Haber Merkezi)

Muhabir: Niğde Haber