Ticaret Bakanlığı, 2026'nın ilk 8 ayında 56 ilin ihracatı arttığını ve 25 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı.
Ticaret Bakanlığı ağustos ayı ve yılın 8 ayına ilişkin faaliyet illerine göre ihracat verilerini açıkladı. Bakanlık tarafından açıklanan istatistiklere göre, 2026 yılı Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'nin ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 185 milyar dolara ulaştı. Yıllıklandırılmış ihracat ise yüzde 4,2 artarak 280,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Bakanlık verilerine göre ağustos ayında ihracatta en yüksek performansı gösteren iller sırasıyla İstanbul 5 milyar 503 milyon dolarla ilk sırada yer aldı. İstanbul'un ardından Kocaeli 3 milyar 122 milyon dolarla ikinci, İzmir 1 milyar 842 milyon dolarla üçüncü, Bursa 1 milyar 423 milyon dolarla dördüncü, Mersin ise 1 milyar 241 milyon dolarla beşinci oldu. Tekirdağ, Ankara, Gaziantep, Sakarya ve Manisa ise ihracatta ikinci beş il arasında yer aldı.
56 İLİN İHRACATI ARTTI
2026 yılı Ocak-Ağustos döneminde 56 ilin ihracatının artması, ihracattaki performansın ülke geneline yayıldığını ortaya koydu. İllerin ihracat kompozisyonundaki ürün ve sektör çeşitliliği de ihracatın dayanıklılığını artıran unsurlardan biri olarak öne çıktı.
(İHA)
EKONOMİ
GÜNCEL
SPOR
SAĞLIK
YAŞAM
ALTUNHİSAR
SİYASET
ASAYİŞ
BOR
2026 yılı ilk 8 ayında 56 ilin ihracatı arttı
Muhabir: Niğde Haber
Yorumlar





