Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 1 ve 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışma ve uygulamalarla 195 şüpheli yakalandı bunlardan 4 ‘ü tutuklandı.
Niğde genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbirler ve meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda,  52 kasten yaralama, 38 taksirle yaralama, 29 tehdit, 11 hakaret,11 Mala Zarar Verme olayı,6 İş yerinden ve 1 Kurumdan hırsızlık, 5 güveni kötüye kullanma, 5 evden hırsızlık,3 Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma,3 Nitelikli Dolandırıcılık,3 Otodan Hırsızlık,2 Bilişim Yolu ile Hırsızlık, 1 Kişisel Verileri Hukuka Aykırı olarak Verme veya Ele Geçirme,1 Konut Dokunulmazlığının İhlali,1 Açıktan Hırsızlık,1 Dolandırıcılık,1 Hakki Olmayan Yere Tecavüz olayı aydınlatıldı. Toplam 195 Şüpheli yakalanırken bunlardan 15 Şüpheli şahıs Adli Makamlara mevcutlu olarak sevk edilmiş olup, 4 Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Hakkında yakalama emri bulunan 48 şahıstan 17 şahıs cezaevine 31 şahıs ise ifadelerinin alınması için Adli mercilere teslim edildi.
Ekipler tarafından yapılan umuma açık işyerleri denetiminde 6 Umuma açık yer denetlenmiş, ilgili birimlere eksiklikler bildirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlandı.
Ayrıca Ekipler amirliğince yapılan çalışmalar neticesinde; 991 Şahıs sorgulandı,2 aranan şahıs yakalandı,1 idari işlem yapıldı ve Kayıp olarak aranan 3 şahıs bulundu.
(Dahi GEDİK)